11.4 C
Athens
2 Απριλίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠαναγιώτης Φωτιάδης στις Αχαρνές, Δημήτρης Μπουραίμης στη Φυλή

Παναγιώτης Φωτιάδης στις Αχαρνές, Δημήτρης Μπουραίμης στη Φυλή

- Advertisement -

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή έντονες ήταν οι διεργασίες και οι κινήσεις στους κόλπους του κόμματος, για την αποδοχή του αποτελέσματος και τη διατήρηση της ενότητας. Η ανακοίνωση, όμως, της επιτροπής αξιολόγησης την Παρασκευή, δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες: Παναγιώτης Φωτιάδης στις Αχαρνές, Δημήτρης Μπουραίμης στη Φυλή.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των υποψηφίων στους οποίους θα δώσει στήριξη – και όχι χρίσμα – το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια, αφού οι μηχανές βρίσκονται στο φουλ, πλην όμως η μη ανακοίνωση της στήριξης δεν αφήνει τους υποψηφίους να ξεκινήσουν προεκλογική εκστρατεία.

Δήμος Φυλής

Το μεγαλύτερο δίλημμα που είχε να αντιμετωπίσει η Ιπποκράτους είχε να κάνει με τον Δήμο Φυλής, καθώς υπήρξαν τέσσερις ισχυρές υποψηφιότητες: Δημήτρης Μπουραίμης, Φωτεινή Γιαννοπούλου, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης και Σάββας Σάββας, αιτήθηκαν την στήριξη της Ιπποκράτους, συμφώνησαν στην διεξαγωγή γκάλοπ με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και, επιπλέον, εγγυήθηκαν την ενότητα, αποδεχόμενοι το όποιο αποτέλεσμα.

Παρά τις εγγυήσεις, πάντως και εν μέσω θερινής… αργοπορίας, κάποιοι εκ των υποψηφίων οδηγήθηκαν σε συζητήσεις και ζυμώσεις με άλλους πολιτικούς χώρους ενώ έντονες είναι οι πληροφορίες ότι ένας, τουλάχιστον, φέρεται αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές – ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Επιπλέον, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν έτερη υποψηφιότητα να προτίθεται σε έναν ενδεχόμενο δεύτερου γύρου, να στηρίξει τον υποψήφιο της ΝΔ!

Σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, τις οποίες είναι σε θέση να γνωρίζει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, το όνομα του Δημήτρη Μπουραίμη για το Δήμο Φυλής «κλείδωσε» στην συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης την Τρίτη το βράδυ ενώ νέα συνάντηση μεταξύ των υποψηφίων και μελών της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (σ.σ Τετάρτη) το μεσημέρι.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα των ζυμώσεων, το ζητούμενο όχι μόνο από τη βάση αλλά κυρίως από τον κόσμο γενικότερα, είναι να υπάρξει μια άλλη πορεία στα δημοτικά δρώμενα, αφού η παρούσα δημοτική Αρχή στα Άνω Λιόσια κατηύθυνε το Δήμο μέσα από τις συμπληγάδες των δανείων.

Σύμφωνα με ιστορικά στελέχη του τόπου, το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Χρήστος Παππούς έλαβε το χρίσμα από τη Ν.Δ δεν απαλλάσσει ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του από τα τραγικά λάθη που διέπραξαν και που είχαν σαν αποτέλεσμα τόσο οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης όσο και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ να εγκατασταθούν μόνιμα σχεδόν στις υπηρεσίες του Δήμου, την ίδια ώρα που οι καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης του Δήμου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η δυσφορία, λοιπόν, που υπάρχει στον κόσμο για τη διοικούσα παράταξη, δεν θα δεχθεί παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα ενώ είναι σίγουρο ότι θα καταλογίσει ευθύνες την επόμενη ημέρα, αν υποστεί πλήγμα η ενότητα.

Δήμος Αχαρνών

Όσον αφορά στις Αχαρνές, τα πράγματα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φάνηκαν να είναι πιο ξεκάθαρα σχετικά με την στήριξη που θα δοθεί, αν και «υπόγειες διαδρομές» καθυστέρησαν την ανακοίνωση. Και θεωρούνται περισσότερο ξεκάθαρα, διότι αφενός δυο εκ των υποψηφίων Δημάρχων φρόντισαν εξαρχής να διαχωρίσουν τη θέση τους (χωρίς να μπουν καν στη διαδικασία του χρίσματος) και αφετέρου ο Παναγιώτης Φωτιάδης «χάρισε» πριν τέσσερα χρόνια (κατεβαίνοντας ως ανεξάρτητος) ένα Δήμο στο ΠΑΣΟΚ και, ως εκ τούτου, δικαιούται μια δεύτερη, «επίσημη» αυτή τη φορά, ευκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση, ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης περίμενε την ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα τον προεκλογικό του αγώνα, ενώ έχει αποδυθεί σε σειρά συναντήσεων για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Αυξημένη δραστηριότητα υπάρχει, επίσης, και από τον επικεφαλής της παράταξης «Για την Πόλη μας» Σωτήρη Ντούρο και τα στελέχη του ενώ άλλη δυναμική στο ψηφοδέλτιο φέρεται να προσδίδει η συμμετοχή σε αυτό και του Νίκου Κρημνιανιώτη, έμπειρου στελέχους στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί, πάντως, είναι το γεγονός πως η Ν.Δ δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει στις Αχαρνές ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μη δώσει καν στήριξη.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -