11.4 C
Athens
4 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΜε Δημήτρη Μπουραίμη στη Φυλή – Παναγιώτη Φωτιάδη στις Αχαρνές

Με Δημήτρη Μπουραίμη στη Φυλή – Παναγιώτη Φωτιάδη στις Αχαρνές

- Advertisement -
- Advertisement -

Με τη στήριξη στον Δημήτρη Μπουραίμη για τον ενοποιημένο Δήμο Φυλής και στον Παναγιώτη Φωτιάδη για τις Αχαρνές, το ΠΑΣΟΚ – έστω και καθυστερημένα – ξεκαθάρισε το τοπίο και έδωσε το πράσινο φως στους υποψηφίους του, για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα…

- Advertisement -
- Advertisement -

Όσον αφορά στο Δήμο Φυλής, η ανακοίνωση της στήριξης στον Δημήτρη Μπουραίμη, λειτούργησε σαν καταλύτης στις εξελίξεις, αφού ο Βαγγέλης Χριστοφιλάκης αποφάσισε να τον στηρίξει, ακολουθώντας την απόφαση του κόμματος, χωρίς όμως ο ίδιος να εμπλακεί στην εκλογική διαδικασία, ούτε ως υποψήφιος Δήμαρχος, ούτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Αντίθετα, ο νομαρχιακός σύμβουλος Σάββας Σάββας αποφάσισε να διεκδικήσει με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο το Δήμο Φυλής, γεγονός που πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) και να αντιπαρατεθεί στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Ερωτηματικό παραμένει μέχρι στιγμής η στάση που θα κρατήσει η Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, η οποία δήλωσε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ότι λόγω της ιδιαιτερότητας του γεγονότος πως είναι εν ενεργεία δήμαρχος, παρέπεμψε το θέμα στην παράταξη, η οποία και θα αποφασίσει μέχρι την Παρασκευή τη στάση που θα κρατήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η κυρία Γιαννοπούλου πιθανότητα θα στηρίξει, με τη σειρά της, τον Δημήτρη Μπουραίμη.

Παράλληλα, η απόφαση του Βαγγέλη Χριστοφιλάκη να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπουραίμη ενισχύει σημαντικά το προφίλ του υποψήφιου Δημάρχου αλλά το κυριότερο λειτουργεί συσπειρωτικά όσον αφορά την ενότητα του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Ταυτόχρονα, αποδυναμώνει την επιχειρηματολογία της παράταξης του Χρήστου Παππού, που επενδύει πολιτικά στην απομόνωση του κ. Μπουραίμη, χρησιμοποιώντας τοπικιστικά και όχι αυτοδιοικητικά κριτήρια.

Μια τέτοια προσέγγιση, όμως, μόνο λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου δεν δίνει ενώ δεν προσφέρει το απαραίτητο υλικό στον ψηφοφόρο, προκειμένου να κρίνει και να συγκρίνει. Καλά γνωρίζοντες στην αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζουν το επιχείρημα του… «ξένου», τουλάχιστον, αστείο. Κι αυτό γιατί, εν έτει 2010, είναι τουλάχιστον παιδαριώδες, κάποιοι να επιχειρούν με διχαστικά μηνύματα, να φέρουν τον πληθυσμό του ίδιου δήμου αντιμέτωπο.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα προβλήματα που έχουν τα Άνω Λιόσια δεν αντιμετωπίζονται, ούτε λύνονται μόνο με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις τόσο σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης.

Το τρίτο στοιχείο αφορά στην επόμενη ημέρα. Ανεξάρτητα από το ποιόν επέλεξε το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει, το κυρίαρχο είναι ότι ο αυριανός δήμαρχος θα πρέπει να στηριχθεί, για να δώσει ώθηση στη δουλειά του, κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη δεξαμενή των προβλημάτων, άρα και των λύσεων, που είναι ο σημερινός δήμος Άνω Λιοσίων. Επίσης, ο Καλλικράτης απαιτεί βαθιά γνώση των κανόνων αλλά και βαθύ σεβασμό στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΑΧΑΡΝΕΣ

Στις Αχαρνές, τώρα, ο Παναγιώτης Φωτιάδης έλαβε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, κόντρα σε όσους προσπαθούσαν για το αντίθετο. Αν και η υποψηφιότητα είχε «κλειδώσει» πολύ πιο πριν, τελικώς ανακοινώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου από την Επιτροπή Ανάδειξης των Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παναγιώτης Φωτιάδης εκτιμούσε ότι δικαιωματικά του ανήκε η στήριξη, αφού θεωρεί ότι νοικοκύρεψε έναν δήμο με αρκετά προβλήματα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο διαφάνειας. Επίσης το γεγονός ότι «έδωσε» έναν δήμο που είχε κερδίσει η Ν.Δ , στο ΠΑΣΟΚ – έστω και από τη θέση του «αντάρτη» – του έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα εναντίον οποιασδήποτε άλλης πρότασης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο κ. Φωτιάδης έχει σειρά επαφών με στελέχη της παράταξής του, νυν δημοτικούς συμβούλους αλλά και μέλη της κοινωνίας των Αχαρνών και Θρακομακεδόνων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του. Ήδη, έχει καταλήξει στα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ενώ από τους δημοτικούς του συμβούλους, οι περισσότεροι τον ακολουθούν στις δημοτικές εκλογές. Μοναδικές εξαιρέσεις, όπως έχει ακουστεί, ο πρόεδρος στα ΚΑΠΗ και την Επιτροπή Παιδείας Κώστας Κούτας ο οποίος αποσύρεται για λόγους υγείας καθώς και η Βιολέτα Παπαδοπούλου.

Από την άλλη πλευρά, πολλά είναι τα καινούργια ονόματα που αναμένεται να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Φωτιάδη. Μεταξύ αυτών έχουν ακουστεί τα ονόματα των Άγγελου Παγώνα, Γιάννη Βέλλα, Νίκου Χαμηλοθώρη ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους υποψηφίους που είχαν καταθέσει την αίτησή τους στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα και στην παράταξη «Για την Πόλη μας» προστίθενται καθημερινά νέες υποψηφιότητες ενώ ο ίδιος ο Σωτήρης Ντούρος «οργώνει» γειτονιά – γειτονιά τις Αχαρνές, προκειμένου να επικοινωνήσει τις θέσεις της παράταξής του. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος είναι ευχαριστημένος από τα αποτέλεσμα της προεκλογικής του εκστρατείας ενώ και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γκίκας, Παναγιώτης Κορνηλάκης, Γιάννης Μίχας και Νίκος Κρημνανιώτης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις επαφές τους.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -