11.4 C
Athens
2 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΣκληρή απάντηση από το Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων για το...

Σκληρή απάντηση από το Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων για το αίτημα γενικής συνέλευσης. Υπόνοιες για εξαπάτηση μελών

- Advertisement -

Να σηκώσει το “γάντι” και να περάσει στην αντεπίθεση αποφάσισε το Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μετά το αίτημα 117, φερόμενων ως μελών, του να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με αφορμή την κάθοδο του προέδρου του Χρήστου Ρούσσα ως υποψήφιου δημάρχου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

- Advertisement -

Αφήνοντας σαφείς υπόνοιες ότι η επιστολή υποκινήθηκε από στελέχη συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης και “αποτελεί συνέχεια της αήθους προσπάθειας που επιχειρήθηκε στο παρελθόν με την ανυπόγραφη επιστολή επτά (7) Ηπειρωτών συνοδευόμενη από άρθρα ανώνυμων ιστολογίων”, το Δ.Σ παρουσιάζει γνωμοδότηση νομικού συμβούλου, σύμφωνα με την οποία το αίτημα κρίθηκε “απορριπτέο, παράνομο, αβάσιμο και αντισυνταγματικό”, με μοναδικό σκοπό “τη δημιουργία αναστάτωσης στο Σύλλογο και την σπίλωση του ονόματος του Προέδρου και κατ’ επέκταση των μελών του Δ.Σ”.

Δείτε εδώ τη σχετική νομική γνωμοδότηση

- Advertisement -
- Advertisement -

Δηλώνει επίσης ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να εξαπατά μέλη του Συλλόγου προς όφελός του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

“Στο Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων περιήλθε στις 7 Μαρτίου  2019 επιστολή – αίτημα εκατόν δέκα επτά  117 φερόμενων ως μελών του Συλλόγου, (σε σύνολο των 1022)  με την οποία θέτουν θέμα σύγκλησης γενικής συνέλευσης. Την εν λόγω επιστολή παρέδωσε το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου  Γεώργιος Καρράς ως εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «ζητούμε, ως Ηπειρώτες την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης, ώστε να συζητηθεί και να αποφασισθεί, αν στα πλαίσια της σταθερότητας του κοινωνικοπολιτιστικού χαρακτήρα, που έχει ο σύλλογός μας όλα αυτά τα έτη, συνάδει η ταυτόχρονη υποψηφιότητα, ως υποψηφίου Δημάρχου του ιδίου του προέδρου του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων».

Τα μέλη του  Δ.Σ  και ο πρόεδρος  του Συλλόγου σεβόμενοι το καταστατικό, το Σύνταγμα και τους Νόμους  της Ελληνικής Δημοκρατίας και με μόνο στόχο να προστατέψουν τον κοινωνικοπολιτιστικό χαρακτήρα του συλλόγου αλλά και τα επίσημα μέλη του, θεώρησαν υποχρέωσή τους να ζητήσουν να γνωμοδοτήσει σχετικά ως ειδικός και καθ’ ύλην αρμόδιος  ο κος Ελευθερίου Σεραφείμ, δικηγόρος στον  Άρειο Πάγο και  στο Συμβούλιο της Επικρατείας – Συγγραφέας του Συνδικαλιστικού και Σωματειακού Δικαίου.

Στη γνωμοδότηση, εν συντομία, αναφέρεται ότι:

  1. Εφόσον, από τα 117 άτομα που υπογράφουν το αίτημα, μόνο τα 48 είναι πιστοποιημένα μέλη του Συλλόγου, δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός για τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Κατά συνέπεια το δικαίωμα της μειοψηφίας ασκείται ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΙΚΑ. Σημειώνουμε ότι τα πιστοποιημένα μέλη με δικαίωμα ψήφου στην γενική συνέλευση είναι 703.
  2. Το αίτημα δεν εμπίπτει στην κρίση της Γενικής Συνέλευσης διότι δεν έχει τα απαιτούμενα στοιχεία της σαφήνειας. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και η συμμετοχή κάθε προσώπου στην πολιτική ζωή της χώρας είναι ελεύθερη. Επιπλέον το αξίωμα του Δημάρχου είναι τιμητικό και προέρχεται από δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες που καθορίζονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και καμία σχέση δεν έχει με οποιεσδήποτε δραστηριότητες μπορεί να έχει ο εκάστοτε υποψήφιος σε συλλογικούς φορείς. Ίσα, ίσα οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι δραστηριοποιούνται σε Συλλόγους και κοινωνικούς φορείς, δείγμα ότι είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, γνωρίζουν τα προβλήματά της και προσφέρουν.

Κατ’ επέκταση το αίτημα κρίθηκε απορριπτέο ως παράνομο, αβάσιμο και αντισυνταγματικό και μόνο σκοπό είχε τη δημιουργία αναστάτωσης στο Σύλλογο με απώτερο στόχο την σπίλωση του ονόματος του Προέδρου και κατ’ επέκταση των μελών του Δ.Σ.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι το αίτημα αποτελεί συνέχεια της αήθους προσπάθειας που επιχειρήθηκε στο παρελθόν με την ανυπόγραφη επιστολή επτά (7) Ηπειρωτών, όπως ανέφεραν, συνοδευόμενη από άρθρα ανώνυμων ιστολογίων, με μοναδικό σκοπό να δυσφημίσουν τον Σύλλογό μας, εξυπηρετώντας  μικροκομματικά συμφέροντα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξαπατά μέλη του Συλλόγου προς όφελός του.

Οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης από άτομα που εξυπηρετούν συμφέροντα και λειτουργούν με ιδιοτέλεια, θα πέφτει στο κενό, καθώς η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι Ηπειρώτες είναι  ενωμένοι και περήφανοι.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου μας  δεν θα μεταβληθούν σε γρανάζια μηχανισμών μετάλλαξης του μέλους σε υπήκοο. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε μόνο τις παραδόσεις του τόπου καταγωγής μας,  να παράγουμε και να προάγουμε πολιτισμό.

Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων”

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -