KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παράνομη εναπόθεση βαρελιών με τοξικά απόβλητα στον Ασπρόπυργο

30/01/2011 15:43
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σταυρούλα ΔήμουΈκτακτη σύσκεψη για το θέμα της ανεξέλεγκτης απόρριψης αποβλήτων στο Δήμο Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλας Δήμου, με την συμμετοχή του αντιδημάρχου του Αντιδημάρχου Ασπροπύργου Κλέαρχου Τσίγκου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το θέμα προέκυψε ύστερα από καταγγελίες ότι στην περιοχή Φάκα – Ποταμιά του Δήμου Ασπροπύργου, ρίχνονται απόβλητα. Από την αυτοψία που διενήργησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι σε μία έκταση ακτίνας περίπου 200 μέτρων υπάρχουν πέντε χώροι με παράνομες απορρίψεις αποβλήτων σε διάφορα σημεία.

Μεγάλο ποσοστό των απορρίψεων είναι βαρέλια τα οποία φέρουν άγνωστο περιεχόμενο αποβλήτων. Περιμετρικά των δοχείων αυτών υπάρχουν λιμνάζοντα υγρά απόβλητα πιθανότατα πετρελαιοειδούς προέλευσης. Παρόμοια απόβλητα έχουν εντοπιστεί κατά το παρελθόν τόσο στη συγκεκριμένη θέση όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ασπροπύργου, αναλύσεις των οποίων έδειξαν ότι περιέχουν επικίνδυνες ουσίες. Επιπλέον μικρός αριθμός παρόμοιων βαρελιών με άγνωστο περιεχόμενο εντοπίστηκε και πλησίον του ΙΚΑ Ασπροπύργου.

Όπως τόνισε η κα Δήμου, σκοπός δεν είναι η καταγραφή των προβλημάτων αλλά να δοθούν ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις. Προς τούτο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο, από τον οποίο ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων και τον καθαρισμό των χώρων οι οποίοι έχουν ρυπανθεί.

Επιπλέον, συνέστησε στους εκπροσώπους του Δήμου Ασπροπύργου να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής την πραγματοποίηση περιπολιών στη περιοχή, σε εικοσιτετράωρη βάση. Παράλληλα, προχώρησε και σε έγγραφη ενημέρωση των κεντρικών υπηρεσιών Περιβάλλοντος και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: