KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πρόγραμμα αναδασώσεων στην Αττική

10/02/2011 14:14
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ΤατόιΜεγάλο σχέδιο αναδάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Αττικής με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αναμένεται να φυτευτούν 800.000 δενδρύλλια σε 15.000 στρέμματα. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Μη Κυβερνητικών και εθελοντικών οργανώσεων, μεμονωμένων εθελοντών και συνδέσμων προστασίας των ορεινών όγκων της Αττικής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Αναδασώσεων Αττικής, Παναγιώτη Σάσσαλο, επιθεώρησε τις περιοχές στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα αναδασώσεων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του, τονίζοντας πως είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ. Ο κ. Μωραΐτης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Υπουργείο εξασφάλισε εγκαίρως τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ επισήμανε ότι στόχος είναι η αναδάσωση όλων των καμένων περιοχών της Αττικής, οι οποίες για την αποτελεσματική τους διαχείριση, έχουν χωριστεί σε επιφάνειες, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση των εργασιών και η βιωσιμότητα των δενδρυλλίων.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο “Πρόγραμμα Υιοθεσιών” που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, μέσα από το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να “υιοθετήσουν” μια περιοχή και να την αναδασώσουν.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: