11.4 C
Athens
25 Μαΐου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΔημήτρης Μπουραΐμης στη Ζωφριά: «Πρώτη μας προτεραιότητα να τελειώσουμε οριστικά με το...

Δημήτρης Μπουραΐμης στη Ζωφριά: «Πρώτη μας προτεραιότητα να τελειώσουμε οριστικά με το ΧΥΤΑ-Χωματερή» (βίντεο)

- Advertisement -

Συνάντηση με φίλους και κατοίκους της μεγαλύτερης γειτονιάς του Δήμου, της Ζωφριάς, είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ. Στη συνάντηση συμμετείχαν και κάτοικοι από το Ζεφύρι, οι οποίοι όπως είναι γνωστό ονομάζουν την περιοχή «Πάνω Ζωφριά».

- Advertisement -

Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό δελτίο Τύπου, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι τα προβλήματα της συνοικίας είναι γνωστά (συγκοινωνία, ανεργία κ.α) και παραμένουν άλυτα, καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με τις γειτονιές, δεν έφερε «τα κάτω, πάνω». Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν περιοχές, όπου ο χρόνος των δημοτικών έργων είναι σταματημένος στην εποχή των κ.κ. Πανάγου και Παπαδήμα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Παρά την κριτική που ασκήθηκε στη διοίκηση Μπουραΐμη (2011-2014), υπήρξε η παραδοχή πως ήταν ελάχιστος ο ουσιαστικός χρόνος (περίπου 1,5 χρόνος) που είχε στη διάθεσή της. Ωστόσο, μέσα σε αυτόν:

  • Ολοκληρώθηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός Ζωφριάς.
  • Κατασκευάστηκε ο βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός στην ίδια συνοικία.
  • Ανακατασκευάστηκε το Βορεινό, με σκοπό να παραδοθεί στους κατοίκους ως χώρος Πολιτισμού αλλά σήμερα δυστυχώς έχει μετατραπεί σε ΚΕΠ.
  • Δημιουργήθηκε ΚΕΠ Ζωφριάς.
  • Μεταφέρθηκε η έδρα της δημοτικής αστυνομίας.
  • Άλλαξε η χρήση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, για να μη μετατραπεί η περιοχή σε μια ακόμα τσιγγανογειτονιά του Δήμου μας.
  • Υλοποιήθηκαν μικρά έργα αποχέτευσης και δρομολογήθηκαν έργα εφαρμογής σχεδίου πόλεως, ύδρευσης κλπ.
  • Στηρίχθηκαν οι δυο μεγάλες ενορίες, τον Αη Γιώργη και την Αγία Σωτήρα

Επίσης, δρομολογήθηκε η κατασκευή σχολικής στέγης από την αρχή και έμειναν 50 εκ. ευρώ στα ταμεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτόν το σκοπό. 5 χρόνια μετά, δεν έχει μπει ούτε μια αίθουσα σχολείου.

Αναφερόμενοι στο μεγάλο «αγκάθι» της περιοχής, το ΧΥΤΑ-Χωματερή, τόνισε ότι επί 9 χρόνια ο Χρήστος Παππούς τάζει «λαγούς με πετραχήλια» προεκλογικά και μετά λέει «ναι σε όλα». Το ίδιο κάνει και τώρα που μιλά για αποκατάσταση της χωματερής ενώ έχει ήδη ψηφίσει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, που προβλέπει ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ στο λατομείο Μουσαμά και εργοστάσιο σκουπιδιών στην περιοχή για πάντα.

 

 

Σε προσωπικό επίπεδο – επειδή όπως ανέφεραν «η χωματερή με το Μπουραΐμη φεύγει και με τον Παππού μένει» – οι κάτοικοι ζήτησαν από τον επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ να κάνει ότι μπορεί ώστε να σταματήσουν να ζουν αυτόν τον εφιάλτη και να πάρουν αξία η περιοχή και οι ιδιοκτησίες τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουραΐμης εξέφρασε την απόλυτη δέσμευσή του ότι ο Δήμος Φυλής θα τελειώσει οριστικά με το θέμα του ΧΥΤΑ-Χωματερής, αν ο λαός του δώσει την πρώτη ευθύνη στις δημοτικές εκλογές. Και πρόσθεσε: «Αν δε λύσει η περιοχή το θέμα της χωματερής, δε μπορεί ουσιαστικά να λύσει κανένα άλλο πρόβλημα, ούτε την ανεργία, ούτε την εγκληματικότητα. Για αυτό και η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα για  τα Άνω Λιόσια με σημείο αναφοράς τη Ζωφριά, η οποία θα δώσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην περιοχή».

 

Ο Δημήτρης Μπουραΐμης χαιρετά κατοίκους και θαμώνες της Ζωφριάς
Ο Δημήτρης Μπουραΐμης χαιρετά κατοίκους και θαμώνες της Ζωφριάς
Ο Δημήτρης Μπουραΐμης χαιρετά κατοίκους και θαμώνες της Ζωφριάς
Ο Δημήτρης Μπουραΐμης χαιρετά κατοίκους και θαμώνες της Ζωφριάς
Ο Δημήτρης Μπουραΐμης χαιρετά κατοίκους και θαμώνες της Ζωφριάς
Θανάσης Γκινάλας, Γιώργος Ζάρας
Σταυρούλα Αγγέλου, Μιχάλης Βασιλείου, Βαρβάρα Χριστοπούλου
Κωνσταντίνος Μπαγιώργας, Δημήτρης Μπουραΐμης
Βασίλης και Δημήτρης Βασιλείου, Γιώργος Μανωλάς
Νίκος Λιόσης
Ηλίας Χρήστου, Χρήστος Νίκου, Γιώργος Κόκκινος
Δημήτρης Μπουραΐμης, Βασίλης Βασιλείου
Γιώργος Κόκκινος, Μανόλης Βογιατζής
Ο Κυριάκος Χατζηλέρης με φίλο της περιοχής
Νίκος Αντωνιάδης, Ανδρέας Βασιλάρας

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -