KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Τέλος στις κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στη ΔΗΦΑ

11/05/2019 18:39
2 '
Δημαρχείο Αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, μετά από πολυήμερη ταλαιπωρία γονιών και παιδιών, καθώς εγκρίθηκε ο πρϋπολογισμός και κατατέθηκαν 300.000€ για την πληρωμή και εξόφληση των δώρων – επιδομάτων ( Χριστουγέννων, Πάσχα κ.τ.λ ) όλου του προσωπικού της ΔΗΦΑ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το ερώτημα είναι αν οι κινητοποιήσεις, αυτές, ήταν αναγκαίες για να λυθεί το θέμα;

Η δημοτική αρχή είχε δείξει εξαρχής την καλή της θέληση, παρά τα οικονομικά προβλήματα, αφού απεφάνθη να κάνει χρήση του δικαιώματος που της δίνει η ισχύουσα νομοθεσία να μην ασκήσει έφεση κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και να πληρώσει κανονικά τα χρήματα στους εργαζόμενους. Ήταν, συνεπώς, γνωστό ότι το πρόβλημα ήταν καθαρά διαδικαστικό και ότι σύντομα θα λυνόταν.

Άλλωστε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος Αχαρνών, είναι αυτονόητο πως οι μισθοί καταβάλλονται κανονικά σε κάθε εργαζόμενο, ενώ ταυτόχρονα  αποτελεί έναν από τους λίγους δήμους πανελλαδικά που δεν αντιδικεί στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους και καταβάλει κάθε προσπάθεια να πληρώνονται και τα δώρα των υπαλλήλων!

Όσοι αμφιβάλλουν για τις προθέσεις του δήμου δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει σε άλλους δήμους όπου δήμαρχοι επικαλούμενοι οικονομική δυσπραγία αποφεύγουντην καταβολή των δώρων. Παράλληλα,δε, η ΚΕΔΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει, μέσω κρατικού προϋπολογισμού, την καταβολή αναδρομικά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα που κόπηκαν από τους εργαζόμενους στους δήμους καθώς πολλοί ΟΤΑ δεν δύνανται να τα καταβάλλουν.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: