KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το σχέδιο του Δήμου Φυλής για δημιουργία πάρκου με ΑΠΕ στη χωματερή

01/06/2019 10:25
Ανανεώθηκε 01/06/2019 10:37
2 '
Ο Χρήστος Παππούς με τον ξάδελφο του πρωθυπουργού και υπεύθυνο του γραφείου του, Γιώργο Τσίπρα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μπήκε και επίσημα η χρηματοδότηση με 26 εκατομμύρια ευρώ της δημιουργίας περιβαλλοντικού πάρκου και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από  φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες στη χωματερή του Δήμου Φυλής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ανεπίσημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης είχε ήδη δώσει το πράσινο φως, εξέλιξη στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο ο υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου για το δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού έρχεται από το παρελθόν, ενώ ο ίδιος είχε επιχειρήσει ξανά να δημιουργήσει τις σχετικές προϋποθέσεις από την πρώτη θητεία του (2007-2010). Η εξέλιξή του, ωστόσο, στάθηκε δυνατή όταν η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, ενός θεσμού που έχει ως στόχο να ενισχύσει την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών από επιχειρήσεις, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιώτες, ώστε εκτός από καταναλωτές να γίνουν και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία είτε θα πωλούν στο δίκτυο, είτε θα συμψηφίζουν με το ρεύμα που δαπανούν.

Με βάση αυτό το νομοσχέδιο, ο Δήμος Φυλής εκπόνησε μελέτη, στην οποία προβλέπονται εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 10MW, 5 μικρές ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 250 ΚW καθώς και χώρων πρασίνου, άθλησης και ψυχαγωγίας. Στόχος είναι από τους συγκεκριμένους σταθμούς να παραχθεί ενέργεια για τη λειτουργία του Πάρκου αλλά και, όπως έχει δηλώσει ο κ. Παππούς, νοικοκυριών του Δήμου.

Η μελέτη κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο ενέκρινε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (μεταξύ 124 ακόμα έργων σε όλη την Ελλάδα), κάνοντας ένα βήμα παρακάτω στο σχεδιασμό του δημάρχου Φυλής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου αποτελεί η ύπαρξη χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης και οριστικού κλεισίματος της χωματερής, με παράλληλη απορρύπανση της περιοχής.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: