11.4 C
Athens
4 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣ12ο γυμνάσιο Αχαρνών: Ένα δραστήριο και πολυτάλαντο σχολείο

12ο γυμνάσιο Αχαρνών: Ένα δραστήριο και πολυτάλαντο σχολείο

- Advertisement -

Τελειώνει και φέτος μια σχολική χρονιά. Κοιτάζοντας πίσω και κάνοντας την αυτοκριτική μας,  με χαρά διαπιστώνουμε ότι ήταν μια δραστήρια και εποικοδομητική χρονιά, τόσο για τους μαθητές μας όσο και για μας τους εκπαιδευτικούς. Αποχαιρετούμε τους μαθητές μας χαρούμενοι, αφού οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι, με την ικανοποίηση ότι προσθέσαμε ένα λιθαράκι στην γνώση τους. Ένα μεγάλο μάλιστα ευχαριστώ και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους στο έργο μας. Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι και τους αφιερώνουμε ένα δείγμα της συλλογικής μας προσπάθειας.

- Advertisement -

ERASMUS+ «SPIELEND NEUES LERNEN»

- Advertisement -
- Advertisement -

Στα πλαίσια του Erasmus + προγράμματος «SPIELEND NEUES LERNEN» , από την  Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 έως την Παρασκευή 10 Μαΐου με χαρά υποδεχθήκαμε τους εταίρους και φίλους μας από την Πολωνία, την Ιταλία, την Σλοβακία και την Τουρκία   στο σχολείο μας.

 Τα παιδιά αντάλλαξαν ιδέες, δούλεψαν πάνω σε project που είχαν ετοιμάσει με τους καθηγητές τους και περιηγήθηκαν σε διάφορες περιοχές για να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και την Ύδρα και άλλες περιοχές της Αθήνας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Υπεύθυνες καθηγήτριες οι κες Βαλκάνου Σταυρούλα και Χρόνη Ευτυχία.

 

«ΑΔΡΙΑΝΕΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ και ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 Η ομάδα του Αδριάνειου Υδραγωγείου του σχολείου μας, μετά την ημερίδα της 18/10/2018, συνέχισε την προσπάθειά της να ερευνήσει τον θησαυρό που υπάρχει κάτω από το Ολυμπιακό Χωριό, ένα δώρο αειφόρο που μας έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Αρωγός στην προσπάθειά μας ήταν και είναι και ο δημοσιογράφος κος Νικολούλιας Δημήτρης, με την εκπομπή του «Ιστορικές Διαδρομές» στον οποίον το σχολείο μας έδωσε την παρακάτω συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=7woCenqmN3U&feature=youtu.be

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας σαν σχολείο για την ανάδειξη του μνημείου αυτού, συνεργαστήκαμε με το 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών  και το Μαράσλειο Δημοτικό Σχολείο. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας επισκεφθήκαμε όλοι μαζί τον χώρο αυτό όπου και έγινε και μια πιο επιστημονική παρουσίαση του χώρου. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια γωνιά με το  με το υλικό των παιδιών, η οποία βρίσκεται πλέον στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στην συνάδελφό μας και φιλόλογο Αθηνά Στακιά για την πρωτοβουλία καθώς και στην δασκάλα Ασπασία Χαρλαμπίτα.Είμαστε και στο Youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=jQJqaHZmzUQ&feature=youtu.be

 

Πρόγραμμα e-twinning ‘Robot αγρότης’

Στις 16-4-19 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning ‘Robot αγρότης’ στο μουσείο οίνου στο κτήμα Λαζαρίδη στο Κορωπί συμμετείχαν και τα δυο σχολεία που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα,  δηλαδή το 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών. Δόθηκε μέσω αυτής της επίσκεψης η δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν για την παράγωγη του κρασιού και την καλλιέργεια της αμπέλου στην χώρα μας και στην Μεσόγειο γενικά. Υπεύθυνη καθηγήτρια κα Λούκου Τριανταφυλλιά.

 Επίσκεψη στο CERN

1η Απριλίου  του 2019, η ημερομηνία που έντεκα παιδιά περίμεναν για αρκετούς μήνες. Ταξιδέψανε μέχρι την Ελβετία, συγκεκριμένα στη Γενεύη για να παρατηρήσουνε από κοντά το ‘‘πείραμα του αιώνα’’ στο μεγαλύτερο εργαστήριοφυσικής υψηλών ενεργειών στο κόσμο, το γνωστό σε όλους CERN.  Είδανε και μάθανε πολλά καινούργια πράγματα, πράγματα που δεν γνωρίζει κάνεις καθισμένος σε μια καρέκλα, διαβάζοντας ένα βιβλίο,  χάρη στην καθηγήτριά τους κα Ξύδη Βασιλική.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του πολιτιστικού προγράμματος “ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ” και του Α1 τμήματος στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα (16/4/2019). Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομολογουμένως επίσκεψη και γνωριμία με την ιστορία του αθλήματος που διοργάνωσαν οι καθηγήτριες Πλατσή Μαριάνθη και Μαζαράκη Θεοδώρα.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Eπίσκεψη περιβαλλοντικών προγραμμάτων, το «ΡΟΜΠΟΤ-ΑΓΡΟΤΗΣ» της κας Λούκου και το «ΦΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ» της κας Ξύδη στο ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ στις 26/3/19. Οι μαθητές μας συμμετείχαν στο διαδραστικό πρόγραμμα που αφορά στα μετεωρολογικά φαινόμενα με την ονομασία«ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ» υπό  την καθοδήγηση του μετεωρολόγου κου ΚΩΛΕΤΣΗ και της ομάδας του.

 ΟΜΑΔΑ “ΣΥΝΚΙΝΗΣΙΣ”

«Λέμε ναι στη διαφορετικότητα» της ομάδας «Συνκίνησις». Μέσα από τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και πολλά βιωματικά δρώμενα τα παιδιά «συνκινούμενα» και συγκινημένα ανακάλυψαν πως δεν υπάρχουν κανονικοί και μη  κανονικοί άνθρωποι αλλά διαφορετικοί και ο καθένας με τη δική του αξία. Ακόμη πως οι πραγματικοί ήρωες δεν είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να πονούν σωματικά και ψυχικά τους άλλους αλλά αυτοί που καταφέρνουν να κάνουν κάτι πραγματικά δύσκολο  για τον εαυτό τους! (Υπεύθυνες καθηγήτριες : Μπούσουλα Ζωή, Παλούμπα Βικτώρια).

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε την Πέμπτη 6/6/2019 και ώρα 20:00 έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών. Ένα μεγάλο μπράβο στην καθηγήτριά τους Νάνσης Νίκα και φυσικά στους μαθητές μας που συμμετείχαν.

 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια Μαριάνθη Πλατσή και

ο Σύλλογος Διδασκόντων του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -