11.4 C
Athens
12 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΒάσω Κόλλια: Η αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας είναι το διακύβευμα των εκλογών

Βάσω Κόλλια: Η αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας είναι το διακύβευμα των εκλογών

- Advertisement -

Η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου θα είναι λειψή δίχως ανανέωση του κοινοβουλίου.

- Advertisement -

1.Καθώς μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο, ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου;

- Advertisement -
- Advertisement -

Καθώς η νίκη της ΝΔ στις εκλογές είναι δεδομένη το ζητούμενο πλέον είναι να μην υπάρξουν προσκόμματα σε μία αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας. Το διακύβευμα είναι σαφές: Αν θα παραμείνουμε στο μοντέλο της συριζαίας αριστεράς, καθηλωμένοι στην χαμηλή πτήση της οικονομίας και στην αναδιανομή της φτώχειας ή εάν η χώρα θα μπει σε μία νέα εποχή με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με αύξηση της απασχόλησης με καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, με εκσυγχρονισμό του κράτους, με ασφάλεια για το μέσο πολίτη.

 2.Ποιοι τομείς νομίζετε ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Κατ αρχήν  η συνολική πρόταση για την οικονομία, αλλά με μία βαθύτερη αίσθηση της προσδοκίας που μπορεί να δημιουργήσει για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες είναι πιο ευφυείς από τους νυν κυβερνώντες. Αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να είναι το μέλλον τους μία παρατεταμένη κατάσταση στοιχειώδους επιβίωσης με επιδόματα φτώχειας. Η ελληνική κοινωνία κουράστηκε από τα τέσσερα χρόνια μιζέριας, φόρων και οικονομικής καταπίεσης. Θέλει να ανοίξει τα φτερά της σε ένα περιβάλλον ευκαιριών. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ασφάλεια, ένας τόμεας που η κυβέρνηση διεκδικεί τις χειρότερες επιδόσεις της Μεταπολίτευσης. Και φυσικά όσο κι αν δεν πια είναι στην πρώτη γραμμή οι πολίτες δεν ξεπερνούν την προσβολή στην εθνική τους αξιοπρέπεια που συνιστά η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

3.Ως υποψήφια βουλευτής στην Ανατολική Αττική ποια είναι τα προβλήματα της περιοχής που θα θέλατε να δείτε να επιλύονται όσο το δυνατόν συντομότερα;

Η έλλειψη περιβαλλοντικών υποδομών είναι κατά την άποψή μου το πιο βασικό πρόβλημα. Η έλλειψη υποδομών διαχείρισης των υγρών και των στερεών αποβλήτων, η άτακτη, άναρχη και εκτός σχεδίου δόμηση, η καταπάτηση δασικών εκτάσεων και η παραβίαση της δασικής νομοθεσίας είναι μεν χρόνιες καταστάσεις που επιδεινώθηκαν όμως κατά την διάρκεια της τετραετίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και στην διοίκηση της Περιφέρειας. Με την καινούργια ηγεσία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Περιφέρεια δίχως τις κρατικιστικές ιδεοληψίες θα επιταχυνθούν οι λύσεις με την βέλτιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

4.Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της ΝΔ;

Μείωση της φορολογίας και μεταρρύθμιση στον κρατικό μηχανισμό από τη κορυφή μέχρι την καθημερινή γραφειοκρατίας. Ίσως και πριν από αυτά, νομοσχέδια στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και της ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας που έχει περιφρονήσει και παραμελήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά οι δυτικές γειτονιές  της περιοχής μας έχουν υποβαθμιστεί και υποφέρει πολύ από την ανεξέλεγκτη ανομία που θέτει σε επισφαλή θέση τον πολίτη. Ωστόσο σίγουρα θα δείτε συμβολικές ενέργειες που να στέλνουν το μήνυμα ότι τελειώσαμε οριστικά με την οικονομική ανελευθερία και τα άβατα και τα άσυλα παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

5.Αν ένας πολίτης σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Γιατί η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου θα είναι λειψή εάν δεν συνδυαστεί με ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και με αναβάθμιση του κοινοβουλίου. Και γιατί θέλω και μπορώ να συμβάλλω από μία θέση στην Βουλή στην προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκης για την ανάταξη της χώρας.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -