KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

26/06/2019 07:12
Ανανεώθηκε 26/06/2019 13:59
2 '
Ολυμπιακό Χωριό, αθλητικές εγκαταστάσεις
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

To χρησιδάνειο δωρεάν παραχώρησης της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπέγραψαν ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. Πρόκειται για έκταση περίπου 90 στρεμμάτων, η οποία παραχωρείται για 99 χρόνια με τις αθλητικές και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό χωριό.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η παραχώρηση αποσκοπεί στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού και τη ΓΓΑ. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

Σε δήλωσή της, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, τόνισε ότι με την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των οικιστών του Ολυμπιακού Χωριού και μάλιστα στον πιο αξιόπιστο φορέα για να αναλάβει το κόστος της συντήρησης και την καλή λειτουργία τους. Πρόσθεσε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να καταστούν ένας πόλος έλξης υπερτοπικός για τη νεολαία της περιοχής και των γύρω περιοχών.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε ότι πρόκειται για μια ιστορική ημέρα, διότι, μετά από 15 χρόνια, ένας εμβληματικός τόπος, που φτιάχτηκε με έξοδα και δαπάνες του ελληνικού λαού, παραχωρείται στο υπουργείο Αθλητισμού.

“Ένας χώρος, ο οποίος ήταν για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, μπαίνει πλέον σε έναν σχεδιασμό, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί και να γίνει πόλος έλξης για τον ελληνικό αθλητισμό, για τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και, βέβαια, για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λοιπόν, από σήμερα μπορεί να προγραμματίσει με συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου για τον ελληνικό αθλητισμό» ανέφερε.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: