11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΑνακοίνωση της Δημάρχου Ζεφυρίου Φωτεινής Γιαννοπούλου για τις εκλογές

Ανακοίνωση της Δημάρχου Ζεφυρίου Φωτεινής Γιαννοπούλου για τις εκλογές

- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

Με μια ανακοίνωση – κατηγορώ κατά του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή να δοθεί το χρίσμα για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Φυλής στον Δημήτρη Μπουραίμη, η Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς την στάση που θα κρατήσει. Σε ένα κείμενο δυο σελίδων μιλά για το γεγονός ότι συζητά με δυο ακόμα παρατάξεις στα Άνω Λιόσια για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος, αν και αποφεύγει να ξεκαθαρίσει ποιος και υπό ποιες προυποθέσεις θα τεθεί επικεφαλής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο των σημερινών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τόλμησε τη μεγάλη Αυτοδιοικητική Ανατροπή μέσα από τις πραγματικές αλλαγές που εισάγει στη λειτουργία του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Η νέα Αρχιτεκτονική της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στηρίχθηκε από την Ελληνική Κοινωνία ως προωθητικός παράγοντας ανάπτυξης.

Στο δικό μας μη βιώσιμο οικονομικά Δήμο, έγινε αποδεκτός από τη Διοίκηση και την πλειοψηφία των δημοτών ως αναγκαιότητα. Η συνένωση του Ζεφυρίου με τη Φυλή και τα Άνω Λιόσια δημιούργησε το νέο Δήμο Φυλής, το δυσκολότερο αλλά και σημαντικότερο Δήμο της Αττικής. Η κοινωνική και πολιτισμική διαστρωμάτωση του συνενούμενου πληθυσμού, η μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και υποβάθμιση από τη λειτουργία της μοναδικής για όλο το Λεκανοπέδιο χωματερής, η κοινωνική ένταξη μεγάλου πληθυσμού ROM, τα χρέη και τα οικονομικά σκάνδαλα στο Δήμο Άνω Λιοσίων φανερώνουν αδήρητη την ανάγκη για μια καινούρια Αρχή.

Ως στέλεχος του κινήματος , με πίστη στις Αρχές του πολιτικού μας χώρου, με εμπιστοσύνη στον πολιτικό του λόγο, με ευθύνη έναντι των πολιτών του νέου Δήμου έθεσα την υποψηφιότητα μου στις διαδικασίες για την ανάδειξη Δημάρχου. Στη Γενική Συνέλευση για την παρουσίαση των τεσσάρων υποψηφίων , που έγινε στα μέσα Ιουλίου στο Ζεφύρι ενώπιον φίλων και μελών του κόμματος, επεσήμανα την ανάγκη της ενότητας που διασφαλίζεται μόνο από μια Δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία και προειδοποίησα ότι εάν αυτό δεν τηρηθεί, θα οδηγηθούμε σε συγκρούσεις και αντιδράσεις.

Η δέσμευση της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν να γίνει δημοσκόπηση από το ΠΑΣΟΚ , για να εγγυηθεί το δίκαιο αποτέλεσμα. Με προθεσμία που ορίσθηκε έως το τέλος Ιουλίου φθάσαμε τέλος Αυγούστου όταν κληθήκαμε από τους υπεύθυνους στο ΠΑΣΟΚ, και σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, αναζητούσαν το γκάλοπ που το είχαν μπερδέψει με κάποιο άλλο, ενώ τελικά την τρίτη ημέρα ο ίδιος ο γενικός Γραμματέας κ. Ξυνίδης, μας κάλεσε και μας ανακοίνωσε ότι τελικά δεν υπήρχε γκάλοπ γιατί « είχαν ξεχάσει να το παραγγείλουν, λόγω καλοκαιριού» και ότι από την επιτροπή είχε ορισθεί ο συνάδελφος Δήμαρχος Φυλής , γιατί «γνωρίζει να διαχειρίζεται πολύ καλά το θέμα των Απορριμμάτων» όπως χαρακτηριστικά μας είπε.

Όσοι από το ΠΑΣΟΚ χειρίσθηκαν το σοβαρό θέμα της επιλογής Δημάρχου με τέτοια απίστευτη προχειρότητα, φέρουν ακέραια την ευθύνη. Όσοι δημιούργησαν τετελεσμένα με συμπεριφορές που απαξίωσαν τη διαδικασία και τις προσωπικότητες που συμμετείχαν, έτρωσαν την εμπιστοσύνη και έβλαψαν τον πολιτικό μας χώρο, θρυμματίζοντας την ενότητα. Όσοι κινήθηκαν και κινούνται με παντελή έλλειψη σεβασμού σε πρόσωπα και θεσμούς, υπηρετώντας συμφέροντα που απορρέουν από τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, ας αναλογιστούν τι έπραξαν.

Όσοι μας εγκλώβησαν σε αυτή την αδιέξοδη διαδικασία ώστε να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης, ας αναλογιστούν ότι λάβωσαν πρώτα και κύρια το κύρος του Πρωθυπουργού που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Αττικής δεσμευόμενος για Διαφάνεια, εντιμότητα και Δημοκρατικές διαδικασίες, ακριβώς για να αντικρούσει την αντίληψη ότι οι άνθρωποι της Δυτικής Αττικής δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια. Ο εμπαιγμός που βιώσαμε οι τρείς υποψήφιοι που συμμετείχαμε στην επιλογή, μας αποδέσμευσε της διαδικασίας και το δηλώσαμε στον Γραμματέα του κόμματος την ίδια εκείνη στιγμή.

Στην πορεία, ο καθένας με βάση τις αρχές και τις αξίες του, αποφασίζει να συμβιβαστεί ή να αντισταθεί και να αντιδράσει. Σε ότι με αφορά σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για την πλειοψηφία της δημοτικής μας παράταξης, δηλώνουμε ότι τα όρια της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας δεν τα ξεπερνούν οι κομματικές γραμμές. Τέσσερα χρόνια δώσαμε μάχες για τα προβλήματα στον πιο δύσκολο Δήμο της Αττικής, και με συνέπεια και υπευθυνότητα , υπηρετήσαμε την Αυτοδιοικητική του πορεία. Με ευθύνη απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Φυλής , και τους καλούμε να προχωρήσουμε μαζί για την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Η πλειοψηφία των δημοτικών Συμβούλων «Δημοκρατική Ενότητα Ζεφυρίου» και η Δήμαρχος Ζεφυρίου , η « Δημοτική συνεργασία Ενεργών πολιτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νομαρχιακό Σύμβουλο Σάββα Σάββα, η Δημοτική Συμμαχία Άνω Λιοσίων με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Χρυσούλα Κουράση στην οποία συμμετέχει και ο Κώστας Βάβουλας ΜΑΖΙ συζητάμε και ανοίγουμε ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασιών αναγνωρίζοντας ως αναγκαιότητα τη συνένωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής με βάση τις σημαντικότατες ανάγκες, τα προβλήματα και τις δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας, όπως διαμορφώνονται σήμερα. Τη συνεργασία αυτή γεννά η ευρύτερη συναίνεση και η κοινή θεώρηση στην αντιμετώπιση των σύνθετων και μεγάλων προβλημάτων του Νέου Καλλικρατικού Δήμου και αποτελεί τη μοναδική Ελπίδα για την επόμενη μέρα.

14/09/2010

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -