11.4 C
Athens
26 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗ«Όχι άβατα στο νέο Δήμο, ναι στη διάλυση των γκέτο…» τονίζει ο...

«Όχι άβατα στο νέο Δήμο, ναι στη διάλυση των γκέτο…» τονίζει ο Δημήτρης Μπουραίμης

- Advertisement -

Μπουραίμης ΖεφύριΔυναμικό παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Ζεφυρίου της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής ενώ την παράσταση έκλεψε ο πατέρας Σπυρίδωνας Τσάκαλος (παπα- Τσάκαλος), ο οποίος αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο παπα – Τσάκαλος, ανέφερε πως πέρα από τους πολιτικούς, υπάρχουν και άνθρωποι και πως ο Δημήτρης Μπουραϊμης είναι πάνω από όλα άνθρωπος. «Οσάκις τον έχω χρειαστεί, ήταν πάντα εκεί για να με βοηθήσει και έχει την πόρτα του ανοιχτή για τον καθένα» τόνισε και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην πορεία του. Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε με αγιασμό ο ιερέας του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου, πατέρας Άγγελος Κανέλλος, συνεπικουρούμενος από τον πατέρα Γιώργο Χαλκιά και τον πατέρα Σπυρίδωνα Τσάκαλο.

Όταν ο Δημήτρης Μπουραϊμης ανέβηκε στο βήμα, ευχαρίστησε θερμά τους δημότες για την δυναμική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση και τους υποσχέθηκε πως η επόμενη μέρα των εκλογών στο Ζεφύρι, θα είναι ένα νέο ξεκίνημα για όλους. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο μεγάλο πρόβλημα των Ζεφυριωτών, με όσους αυτοαποκαλούνται Ρομά και δήλωσε αποφασισμένος να αντιμετωπίσει και να λύσει άμεσα αυτό το φλέγον ζήτημα δίχως ίχνος ρατσιστικής συμπεριφοράς και με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στους νόμους.

Σχολιάζοντας όλους όσοι μιλούν για ρατσισμό, ο κ. Μπουραϊμης απάντησε πως, «είναι πολύ εύκολο να μένεις μακριά από το πρόβλημα, να το βλέπεις μόνο από την τηλεόραση και μετά να κάνεις και μια δωρεάν επίδειξη ανωτερότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης».

Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανακοίνωσε είναι πως δεν θα υπάρχουν Ρομά και Μπαλαμοί, ούτε μειονότητες αλλά ομάδες με πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, οι οποίες θα είναι σεβαστές εφόσον δεν παραβαίνουν τους νόμους. Τόνισε, επίσης, ότι η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι 9 χρόνια και εφόσον το κράτος δεν θέλει να το επιβάλλει, πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο μέχρι την Γ’ Γυμνασίου. «Καλύτερα σήμερα να πληρώσουμε για να πάει κάποιος σχολείο, παρά να πληρώσουμε για να μπει αύριο φυλακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής υπογράμμισε πως στο νέο δήμο δεν θα υπάρχουν άβατα, ούτε περιοχές όπου ο νόμος θα κλείνει τα μάτια και ότι οφείλει να δώσει σοβαρά κίνητρα ώστε από συγκεκριμένες περιοχές όπου δεν τηρούνται οι νόμοι, να μπορέσουν να μετακινηθούν αλλού. «Κοστίζει πολύ λιγότερο να πληρώσει ο Δήμος για να αγοράσει ή να νοικιάσει ένα διαμέρισμα σε μια άλλη περιοχή από το να πληρώνει για να υπάρχει ένα γκέτο» ανέφερε. Επεσήμανε, εξάλλου, ότι ο νέος Δήμος οφείλει να σχεδιάσει σε συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια και κρατικούς οργανισμούς, ένα πρόγραμμα υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού, ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να εξαφανισθεί το φαινόμενο της εφηβικής εγκυμοσύνης και πρόσθεσε ότι ο νέος δήμος πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και επανακατάρτισης στην οποία περιλαμβάνεται και η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μεταξύ των Τσιγγάνων.

Ο Δημήτρης Μπουραίμης τόνισε πως όποιος θέλει να ζει εδώ, είναι ελεύθερος να το κάνει μόνο αν σέβεται τους νόμους και δεν ενοχλεί τους γείτονές του, ενώ επεσήμανε πως θα επιδιώξει την διάλυση του γκέτο χρησιμοποιώντας ακόμα και αναδασμό της γης, ανταλλαγές περιουσιών, απαλλοτριώσεις και όποια άλλη μέθοδο επιτρέπει ο νόμος.

Ιδιαίτερα καυστικός υπήρξε με την απόφαση του Δημάρχου Ζεφυρίου να κλείσει το Δήμο, την ημέρα της συγκέντρωσης, επικαλούμενος οικονομικούς λόγους, τονίζοντας πως κλειστός Δήμος σημαίνει ότι οι δημότες δεν εξυπηρετούνται. Επιπλέον, κάλεσε τους Δημότες να επιλέξουν αν προτιμούν ένα Δήμαρχο αδύναμο που τρέχει από γραφείο σε γραφείο και παρακαλά μήπως και του δώσουν κάποια ψίχουλα για να λειτουργήσει ο δήμος του ή αν προτιμούν έναν Δήμαρχο που στην εποχή του Καλλικράτη, δεν περιμένει τα πάντα από την κυβέρνηση αλλά που μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την βελτίωση της καθημερινότητας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -