11.4 C
Athens
18 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΤο "Quitting", το Proastio Art και η Γωγωντίνα Αντζάμπου χορογραφούν και κινητοποιούν...

Το “Quitting”, το Proastio Art και η Γωγωντίνα Αντζάμπου χορογραφούν και κινητοποιούν για το ΧΥΤΑ Φυλής

- Advertisement -

Με την προβολή της ακτιβιστικής dance performance “Quitting” της Γωγωντίνας Αντζάμπου σε συνεργασία με τη  ντοκιμαντερίστρια Laure Vermeersch συμμετέχει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Proastio Art στην ομαδική Εικαστική Έκθεση Natura Vindictae στη gallery ArteVisione – Nicos Chiotinis.

- Advertisement -

Το “Quitting” είναι ένα visual project που αποτελείται από τρία μέρη: το χώρο υγειονομικής ταφής, την performance και τους ανθρώπους. H Γωγωντίνα Αντζάμπου χρησιμοποιεί την τέχνη του σύγχρονου χορού έξω από το ΧΥΤΑ Φυλής για να εκφράσει την απελπισία, την οργή, την παραίτηση, ενώ οι κάτοικοι της Φυλής και των όμορων δήμων μετά την προβολή αυτού του ακτιβισμού εκφράζουν τα συναισθήματά τους και αποφασίζουν να αναλάβουν δράση με ποικίλους τρόπους. Στόχος είναι η αφύπνιση και κινητοποίηση όλων στο επείγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της περιβαλλοντικής καταστροφής, της κοινωνικής υποβάθμισης.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η ταινία Athenian Material καταδεικνύει πως σε περιόδους πολιτικής ανάπτυξης και λιτότητας, τα απόβλητα θα μπορούσαν να εισβάλουν στη ζωή μας και να αποτελέσουν σύμβολο της απόλυτης  σύγχρονης πρόκλησης.

Η performance

Ο τόπος είναι μια εικόνα πραγματικής δυστοπίας. Σε αυτή την τεράστια απεραντοσύνη, κάτω από το καυτό φως του ήλιου και τον αποπνικτικό αέρα, η φιγούρα φαίνεται τόσο μικροσκοπική. Τα χέρια είναι συνεχώς δεμένα καθώς αγωνίζονται ενάντια στην παραίτηση και κάτω από την ένταση του ακτιβισμού. Το σώμα συνεχώς καταβάλλεται από την απειλή της καταστροφής, καταπονημένο, αποδυναμωμένο, εγκαταλελειμμένο. Η performance χρησιμοποιεί τη γλώσσα του σώματος για να επικοινωνήσει τα συναισθήματα της οργής, του πόνου, της απελπισίας, της ασφυξίας καθώς ψιθυρίζει δυνατά για βοήθεια και δράση. Άκου.

Οι Άνθρωποι

Εάν η χωματερή αποτελεί σύμβολο της “παραίτησής μας”, τότε τι μπορεί να γίνει; Η προβολή της performance αναστατώνει τους κατοίκους της Φυλής που αισθάνονται θυμωμένοι. Αποφασίζουν να κάνουν κάτι! Αναφέρουν τα πράγματα που θα μπορούσαν να αρχίσουν να κάνουν, από την ορθή διαχείριση των αποβλήτων έως την κοινωνική και πολιτική πίεση. “Ας ψιθυρίσουμε, μέχρι οι ψίθυροι να γίνουν βουητό.” Μια ομάδα γυναικών και νέων προγραμματίζει μια δράση performance το φθινόπωρο και σας καλεί να συμμετάσχετε.

 

Who is who

Proastio Art, Γωγωντίνα ΑντζάμπουΗ Γεωργία Κωνσταντίνα Αντζάμπου μεγάλωσε και επιχειρεί με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Proastio Art στα Άνω Λιόσια. Είναι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, χορογράφος και καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ πάνω σε site specific χορογραφίες και στη διαδραστική σχέση κίνησης – χώρου. Συνεργάζεται στην οργάνωση σεμιναρίων στα προπτυχιακά τμήματα. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Choreogenic”, έχει παρουσιάσει το βίντεο “Choreogenic” στην Quadrennial of Performance Design and Space στην Πράγα 2015, τη site specific performance “Choreogenic II_atrium stimulation” στο Μουσείο Μπενάκη και “Urban Swarm” στις δράσεις του Athens Intersection και Athens Trigono. Φέτος, συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ Eye’s Walk Digital Festival στη Σύρο με την ομάδα Proastio Art Centre Dance Research Company.

 

Η Laure Vermeersch συνεργάστηκε με τον Eric Baudelaire για το σχεδιασμό, τη σύνταξη ή την επεξεργασία διαφόρων έργων: «Επιστολές στον Max» (2014), “Ugly One” (2013), “Anabasis of May” και “Fusako Shigenobu”, “Masao Adachi” και “27 χρόνια χωρίς εικόνες” (2011). Επίσης, με τον McAllister για τη σκηνοθεσία στο Channel 4 του BBC με πολλές βραβεύσεις. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (NFTS) στη Μεγάλη Βρετανία το 2007. Είναι μέλος του Συντακτικού Συμβουλίου του περιοδικού Vacarme, όπου εκδίδει επίσης άρθρα σχετικά με την τέχνη του ντοκιμαντέρ. Επί σειρά ετών και μέχρι το 2012 στο Παρίσι και το Λονδίνο, σχεδίασε και διηύθυνε την ανάπτυξη γραφικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολυμέσων (προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές πλατφόρμες και πλατφόρμες περιεχομένου) για μια διεθνή ομάδα και στη συνέχεια μια αγγλική υπηρεσία. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το ντοκιμαντέρ Athenian Material σε συμπαραγωγή με τη Les films d’Ici

 

"Quitting", Proastio Art, Γωγωντίνα Αντζάμπου

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -