11.4 C
Athens
1 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ«Το Σχολείο είναι εν…τάξει» είπε το 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης υλοποιώντας με εξαιρετική...

«Το Σχολείο είναι εν…τάξει» είπε το 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης υλοποιώντας με εξαιρετική επιτυχία ευρωπαϊκό πρόγραμμα

- Advertisement -

Το 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης υλοποίησε κατά τη σχολική χρονιά 2018-19 Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών Erasmus+KA1  με τίτλο «Το Σχολείο είναι εν…τάξει».

Βασικοί στόχοι του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών μας  αφ’ ενός , για ένα σχολείο ανεκτικό σε κάθε είδους διαφορετικότητα  παρέχοντας  ευκαιρίες  ανάδειξης και αξιοποίησης των δεξιοτήτων  ους με όρους απόλυτης ισοτιμίας και σεβασμού στην προσωπικότητά τους. Αφ’ ετέρου,  ένα πιο σύγχρονο σχολείο, εμπλουτισμένο με καινοτόμες μεθόδους και εργαλεία, το οποίο θα χρησιμοποιεί  τις νέες μορφές τεχνολογίας και επικοινωνίας  για να κάνει τη διδασκαλία πιο ελκυστική.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτού του εγχειρήματος πραγματοποιήθηκαν και οι τρεις προβλεπόμενες  επιμορφωτικές  δραστηριότητες –μετακινήσεις 7 εκπαιδευτικών σε:

 • Φλωρεντία/Ιταλία με τον τίτλο :“4C΄s: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools”
 • Βαρκελώνη/Ισπανία με τον τίτλο: “Web solutions for the classroom”
 • Μπαθ/Αγγλία με τον τίτλο:“Inclusive teaching & special educational needs»
 • Πιο συγκεκριμένα:
 • Η 1η εκπαιδευτική επιμόρφωση:“4C΄s: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools, που διοργανώθηκε από το φορέα υποδοχής Europass institute και παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Γιατρά Αγγελική ΠΕ06  και Γκουβιέρου Ναταλία ΠΕ04 είχε σαν στόχο να τους προσφέρει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία, ώστε να ενσωματώσουν στην διδασκαλία  τεχνικές ανάπτυξης της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας, δεξιότητες ουσιώδους σημασίας για το καινοτόμο σχολείο της συμπερίληψης. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών.
 • Το 2ο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη που διοργανώθηκε επίσης από το φορέα υποδοχής Europass institute και παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Φιλοσόφου Ελένη ΠΕ01, Παπασταμάτη Αργυρώ ΠΕ 80 και η Χάνου Φραντζέσκα ΠΕ 78 είχε σαν στόχο την επιμόρφωση στις Νέες Τεχνολογίες και την εκμάθηση νέων τεχνικών διδασκαλίας  με τη χρήση με διαδικτυακών  εργαλείων(web0).

Στη 3η  ροή με τίτλο:Inclusive teaching & special educational needs», που διοργανώθηκε από το φορέα υποδοχής Merganser, συμμετείχαν οι καθηγήτριες Καραντίνου Αθηνά ΠΕ 88.01 και Κόχιλα Παναγιώτα ΠΕ 07, οι οποίες είχαν την ευκαιρία:

 • να επισκεφθούν δύο συμπεριληπτικά σχολεία στην περιοχή Bath της Αγγλίας, του Δημοτικού Σχολείου Welton Primary School και του Γυμνασίου Somervale School,
 • να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το περιβάλλον της τάξης, τη διαμόρφωση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των σχολείων, τη γενική υποστήριξη των παιδιών μέσα από εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους και άλλο ειδικευμένο προσωπικό, την πρόσβαση τους στις σπουδές και στον χώρο εργασίας καθώς και την προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση των αναγκών της ενήλικης καθημερινής ζωής. Μέσα από τις παραπάνω επισκέψεις και τη σύντομη γνωριμία με το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα αντλήθηκαν ιδέες για τη διαχείριση της τάξης καθώς και καλές πρακτικές, η εφαρμογή των οποίων μπορεί να επιτύχει τη συμπερίληψη και στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο.

Τα αποτελέσματα καθώς και οι εμπειρίες των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών παρουσιάστηκαν σε 4 ειδικές εκδηλώσεις:

 • 1Η  ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Συμμετοχή της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ στο Αμφιθέατρο του (Κτίριο 8), τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, ώρα 12.00-15.00 με θέμα: «ΟΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!».
 • 2Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Ενδοσχολικό  σεμινάριο στο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 , με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων των δύο πρώτων ροών του προγράμματος. α) Φλωρεντίας  με θέμα “4C΄s: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools”  και β) Βαρκελώνης, με θέμα Web Solutions for the classroom, παρουσία της Συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης, κας Ανδρέου, καθώς και της συμβούλου επιστημονικής καθοδήγησης κας Μακρή.
 • 3 Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ : Ενδοσχολικό  σεμινάριο στο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 ,με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα αποτελέσματα της 3ης ροής στο Bath που  αφορούσε στο συμπεριληπτικό σχολείο.
 • 4η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Παρουσίαση όλου του προγράμματος στους γονείς & κηδεμόνες τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019,στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρώτης  συνάντησης για την έναρξη του σχολικού έτους.

Τελικοί αποδέκτες όλου αυτού του εγχειρήματος είναι οι μαθητές μας και στόχος του σχολείου μας είναι η ενσωμάτωση των  αποτελεσμάτων των δράσεων στη διαδικασία της διδασκαλίας με τρόπο βιωματικό και συμμετοχικό.

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα του σχολείου μας : http://6gym-petroup.att.sch.gr/autosch/joomla15/

 

6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, «Το Σχολείο είναι εν…τάξει», Erasmus+KA1 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, «Το Σχολείο είναι εν…τάξει», Erasmus+KA1 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, «Το Σχολείο είναι εν…τάξει», Erasmus+KA1 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, «Το Σχολείο είναι εν…τάξει», Erasmus+KA1

 

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -