KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

22/11/2019 11:17
Ανανεώθηκε 25/11/2019 11:30
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ. Ο νέος ισχυρός άντρας της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες είναι ένα πρόσωπο αγαπητό, ευρείας αποδοχής, που επελέγη με αξιοκρατικά κριτήρια, για να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πιο νευραλγικού μέσου μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Νέος διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Νικόλαος Χαιρέτας και οι δυο μαζί θα κληθούν να αντικαταστήσουν τους Γιώργο Θωμόπουλο και Σταύρο Στεφόπουλο.

Η νέα ηγεσία της ΣΤΑΣΥ αναμένεται να τοποθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω την καθημερινότητα στις τρεις γραμμές του μετρό, να προχωρήσει την προμήθεια των νέων συρμών για τη γραμμή Αεροδρομίου και να εσωματώσει στο δίκτυο τις επεκτάσεις του μετρό και του τραμ προς Πειραιά.

Ποιος είναι ο Χάρης Δαμάσκος

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 1988 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών όπου διετέλεσε και πρόεδρος του τμήματος του.

Έχει 22 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία μελετών και κατασκευών με τον διακριτικό τίτλο ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.

Επί οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών πέρασε από όλες τις σημαντικές διοικητικές θέσεις του Δήμου. Διατέλεσε Πρόεδρος της Τεχνικής επιχείρησης έργων, Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης και πολιτισμού, Πρόεδρος της επιτροπής χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Στις εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και από το 2005 έως το 2011 κατείχε τη θέση του Αντινομάρχη Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στην Ανατολική Αττική. Στις εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος. Διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχέδιου Αθήνας και σήμερα είναι μέλος του συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τον Ιανουάριο του 2013 εκλέχτηκε στην θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής (της πιο μεγάλης περιφέρειας της χώρας).

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: