11.4 C
Athens
24 Σεπτεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑΠροσλήψεις χωρίς έγκριση σε καθαριότητα και ύδρευση

Προσλήψεις χωρίς έγκριση σε καθαριότητα και ύδρευση

spot_img
- Advertisement -

Εργαζόμενοι ΚΕΔΑΟι διαδικασίες για την πρόσληψη 7.650 εποχικών υπαλλήλων στους 325 νέους δήμους και στις 13 αιρετές περιφέρειες, αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τον Μάρτιο, ενώ το πλαίσιο με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού στους δήμους και στις περιφέρειες, θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το σκεπτικό του Υπουργείου που θα δώσει το πράσινο φως στους νέους δήμους και στις περιφέρειες να προχωρήσουν στις προσλήψεις των εποχικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στους τομείς της ύδρευσης και της καθαριότητας έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για ανταποδοτικές υπηρεσίες, για τις οποίες οι πολίτες πληρώνουν τα τέλη που τους αναλογούν. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προκήρυξη θέσεων στους συγκεκριμένους τομείς, θα είναι η ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες καθώς και ύπαρξη εγκεκριμένης πίστωσης στον προϋπολογισμό του φορέα που θα προβεί στην πρόσληψη.

Ωστόσο, οι θέσεις του εποχικού προσωπικού στους ανταποδοτικούς τομείς, δεν θα υπολογίζονται στον συνολικό αριθμό των 7.650 εποχικών που θα εγκρίνει η Διυπουργική Επιτροπή για τους ΟΤΑ, αλλά θα αποτελούν επιπλέον προσωπικό, η επιλογή του οποίου θα διενεργείται με τις διαδικασίες και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Την ίδια στιγμή οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που θα αναφέρονται στις συγκεκριμένες θέσεις, θα υπόκεινται στον έλεγχο της νέας υπηρεσίας Εποπτείας των ΟΤΑ και του επικεφαλής της, που θα είναι ο ελεγκτής νομιμότητας.

Όσον αφορά στη διαδικασία, με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών έθετε στους φορείς ως προθεσμία κατάθεσης των αιτημάτων για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και συμβασιούχων έργου ή ορισμένου χρόνου, την περασμένη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου. Αναμένεται όμως και η έκδοση νεώτερης εγκυκλίου η οποία θα αφορά μόνο τους ΟΤΑ.

Μειωμένες προσλήψεις

Σχετικά με το εποχικό προσωπικό και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που καταρτίσθηκε για τις προσλήψεις του 2011, οι θέσεις που θα εγκριθούν για τους ΟΤΑ θα είναι κατά 15% μειωμένες σε σχέση με το 2010. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εσωτερικών θα παρατείνει μέχρι τέλος Ιανουαρίου τις προθεσμίες υποβολής των αιτημάτων, καθώς οι νέες διοικήσεις δεν έχουν προλάβει ακόμη να ενημερωθούν για τους νέους οργανισμούς.

Οι Δήμοι αναμένεται να ζητήσουν υπαλλήλους για θέσεις εποχικού προσωπικού στην καθαριότητα , την ύδρευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις τάξεις των στελεχών της αυτοδιοίκησης για το μέλλον των κοινωνικών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά, επισημαίνεται, ότι στο άμεσο μέλλον, αν δεν καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και συνεχιστεί η μείωση των συμβασιούχων, οι κοινωνικές υπηρεσίες το 2013 θα απειληθούν με κατάρρευση.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζει ότι ο προγραμματισμός των αιτημάτων και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο Καλλικράτης, δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε προσωπικό.

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -