11.4 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΑναταραχή προκαλεί πρόταση της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Αχαρνών για χωροθέτηση νεκροταφείου στις Λεκάνες....

Αναταραχή προκαλεί πρόταση της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Αχαρνών για χωροθέτηση νεκροταφείου στις Λεκάνες. Τι γράφει η Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη

- Advertisement -
- Advertisement -

Με αιχμηρή πένα, όπως πάντα, η Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη, κάτοικος Θρακομακεδόνων, σχολιάζει τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η πρόταση της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αχαρνών για τη χωροθέτηση νέου νεκροταφείου στις Αχαρνές στο δημοτικό κτήμα Λεκάνες.

- Advertisement -
- Advertisement -

“Διάβασα στην ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ την επιστολή της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΡΝΩΝ προς τον κ. Δήμαρχο για την ανάγκη δημιουργίας νέου νεκροταφείου στο Δήμο Αχαρνών δεδομένου ότι τα δυο υπάρχοντα είναι ήδη προ πολλού κορεσμένα και δεν εξυπηρετούν τις αυξημένες πληθυσμιακές του ανάγκες. Η επιστολή εμπεριέχει και πρόταση για τη χωροθέτηση του νέου νεκροταφείου στο δημοτικό κτήμα Λεκάνες  που  εκτείνεται σε αρκετά στρέμματα στα όρια μεταξύ Βαρυμπόμπης, Θρακομακεδόνων και Ολυμπιακού χωριού.

  Πρόταση  που όπως διαπίστωσα προκάλεσε θύελλα αναρτήσεων και σωρεία έντονων διαλόγων, διαπληκτισμών θα ‘λεγα, μεταξύ κατοίκων της περιοχής για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας γιατί βέβαια η ανάγκη δημιουργίας νέου κοιμητηρίου  δεν σηκώνει κανενός είδους αμφισβήτηση. Το κύριο επιχείρημα των διαφωνούντων είναι η υποβάθμιση συνολικά  της περιοχής από τη λειτουργία νεκροταφείου ( όχι, για ζόμπι και βρυκόλακες δεν  μίλησαν..)

   Αγαπητοί συμπολίτες,

   Επιτρέψτε μου να πω κι εγώ δυο λόγια για το εν πολλοίς μακάβριο αυτό θέμα που όμως νομοτελειακά αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσετε εκόντες  άκοντες  όλοι σας πλην εμού καθόσον από το 1989  είμαι κάτοχος οικογενειακού τάφου στο Νέο Νεκροταφείο Αχαρνών και επομένως εξαιρούμαι.

    Κατ’ αρχάς  γιατί σας ξένισε το γεγονός  ότι το θέμα το ανακίνησε το ΠΑΣΟΚ ; Νεκρό κόμμα είναι με τους νεκρούς ασχολείται!Κάτι δηλαδή σαν το μικρούλη πρωταγωνιστή της εμβληματικής ταινίας του Σιάμαλαν ΕΚΤΗ  ΑΙΣΘΗΣΗ  που λέει έντρομος στον επίσης νεκρό Μπρους  Γουίλλις: «I SEE DEAD PEOPLE» ! Αν και όπως διαπιστώνω ο αγαπητός μου παλιός σύντροφος και νυν γραμματέας της Δ.Ο.  Αποστόλης Ξυλογιάννης παραμένει ολοζώντανος και ενεργός ως σύγχρονος…. Μαθουσαλίξ παρά τα εξακοντιζόμενα εναντίον του συντροφικά βέλη!!

    Πάντως, είτε γίνει νέο νεκροταφείο στις παρυφές των Θρακομακεδόνων  είτε όχι, σίγουρα ένα φάντασμα πλανάται διαχρονικά στην πόλη: εκείνο του Ιωάννη Μεταξά μ’ ένα πελώριο ΟΧΙ σαν φωτοστέφανο πάνω απ’ το κεφάλι του. Απ’ όσον είμαι σε θέση να θυμάμαι ως μόνιμη κάτοικος Θρακομακεδόνων εδώ  και  58 συναπτά έτη, οι Θρακομακεδονίτες  αντιτίθενται και αντιδρούν ΜΟΝΙΜΩΣ εξ υπαρχής σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη εγκατάσταση κοντά στα σύνορά τους.

    Ενδεικτικά αναφέρω π.χ. πως κατά τη δεκαετία του 80 είπαν όχι στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων  από την τότε Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις Λεκάνες που θα περιελάμβανε και τα δικά μας 45 στρέμματα γιατί θέλαμε να έχουμε την αποκλειστικότητα της χρήσης τους, είπαν όχι  στη μεταφορά του Ιπποδρόμου στην Αμυγδαλέζα γιατί θα τους… μύριζαν οι σβουνιές των αλόγων, όχι στη δημιουργία πίστας Formula 1 γιατί θα αυξανόταν το καυσαέριο, όχι στη δεύτερη εκκλησία  και στη χωροθέτηση του Λυκείου γιατί κάποιοι              ( όνομα και μη χωριό )  θα ενοχλούνταν από τις .. καμπάνες και τις φωνές των παιδιών, όχι στην προέκταση της Κύμης περιφερειακά προς Βαρυμπόμπη.

     Ακόμη και για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Χωριού στην περιοχή μας υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων, ο πολιτικός φορέας των οποίων διαχειρίστηκε πρόσφατα τις τύχες της χώρας, με το επιχείρημα ότι θα έπρεπε το Ο.Χ. να γίνει στον Ασπρόπυργο για να αναβαθμιστεί η εκεί περιοχή! Για να μη μιλήσω για τη λυσσώδη αντίδραση κάποιων για την εγκατάσταση των οικίσκων που στέγασαν για ένα διάστημα σεισμόπληκτους συμπολίτες μας γιατί τάχα θα φιλοξενούσαν αργότερα περιθωριακά και εγκληματικά στοιχεία!

     Αποτέλεσμα ,  παρά την πληθυσμιακή έκρηξη  των Θρακομακεδόνων και τις αυξημένες ανάγκες της νεολαίας μας , περιοριζόμαστε  μέχρι τώρα σε άναρχες υποτυπώδεις έως απαράδεκτες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι Λεκάνες και τα 45 στρέμματα  παραμένουν φυτώριο για αγριόχορτα και χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια ενώ και εκείνες του Ολυμπιακού Χωριού ρημάζουν αναξιοποίητες, δεύτερη εκκλησία δεν έχουμε και στριμωχνόμαστε στην ανεπαρκή Αγία Τριάδα και ευτυχώς που τελικά έγιναν και το Ο.Χ. και το Λύκειο και η προέκταση της Κύμης προς Βαρυμπόμπη . Αυτά τα ολίγα για να καταδείξω πως η συνεχής άρνηση δεν είναι πάντα για  καλό μας.

    Δεν γνωρίζω αν η παρούσα Δημοτική Αρχή θα υιοθετήσει την πρόταση της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ή υπάρχει άλλη προσφορότερη περιοχή για τη δημιουργία του ούτως ή άλλως απαραίτητου νέου νεκροταφείου. Τολμώ όμως να πω εν γνώσει μου ότι και πάλι θ’ ακούσω τα  εξ’ αμάξης , ότι  η γειτνίαση με τις ψυχρές ταφόπλακες κοιμητηρίου ή το να βλέπουν  καπνόν αναθρώσκοντα   τυχόν αποτεφρωτηρίου, μπορεί και να βοηθούσε κάποιους να… ξεκαβαλικέψουν από τις πολυτελείς μαιζονέτες και τα θηριώδη τζίπ  αλλά και να σταματήσουν τη διαρκή  αλληλοφαγωμάρα συνειδητοποιώντας  το σοφό Σολομώντειο ρητό      «ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ , ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ , ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ».

                                                               ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ   

                                                    Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -