11.4 C
Athens
7 Ιουνίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΠρωτοφανής προσπάθεια από την αντιπολίτευση στο Ίλιον να σύρει το δημοτικό συμβούλιο...

Πρωτοφανής προσπάθεια από την αντιπολίτευση στο Ίλιον να σύρει το δημοτικό συμβούλιο σε θεσμικό ατόπημα

- Advertisement -

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να εκβιάσουν το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου επιδόθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Ίλιον. Εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία της μιας ψήφου και χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης μέλη από έναν κολυμβητικό Σύλλογο, επιχείρησαν να σύρουν τον πρόεδρο του Δ.Σ Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο σε μια απόφαση που δεν είχε θεσμική ή νομική βάση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Οι ψήφοι πρέπει να ζυγίζονται και όχι να μετριούνται, γεγονός που φαίνεται να αγνοούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Ίλιον. Μετρούν τα κουκιά (ελέω απλής αναλογικής) και όταν τους βγαίνει ένα περισσότερο, αρνούνται να ζυγίσουν τις αποφάσεις τους. Συνειδητά και, εν πολλοίς, εμπρηστικά για τη λειτουργία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου.

Όπως έκαναν και το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή την παρουσία μελών του Κ.Α.Ο Ιλίου στη συνεδρίαση και το αίτημά τους για δωρεάν συνδρομή στο Κολυμβητήριο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε αποσύρει ο πρόεδρος του Σώματος σε προηγούμενη συνεδρίαση ενώ ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση με την πρόεδρο και το Δ.Σ του Συλλόγου, με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή.

Αντί να λειτουργήσει πυροσβεστικά με σκοπό πράγματι να βρεθεί μια λύση, η αντιπολίτευση ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή της για δωρεάν συνδρομή στον Σύλλογο, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι μια τέτοια διαδικασία δε θα είχε κανένα θεσμικό έρεισμα, καθώς έπρεπε να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία: να υπάρξει σχετική εισήγηση από τις υπηρεσίες, να ψηφιστεί στην οικονομική επιτροπή και μετά να μπει στο δημοτικό συμβούλιο. Επέμενε μάλιστα στην ψηφοφορία, προκαλώντας και συντηρώντας ένα πανδαιμόνιο, που δεν είχε προηγούμενο. Ευνοώντας τα νεύρα και όχι την καταλλαγή.

Στον προφανή εκβιασμό, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να ενδώσει. “Θέλετε να ταπεινώσετε τον πρόεδρο του σώματος, ζητώντας να κάνει κάτι που δεν μπορεί να κάνει; “ διερωτήθηκε ο κ. Ζενέτος, χωρίς να πάρει απάντηση. Τελικά, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση και να τη συνεχίσει την ερχόμενη Δευτέρα με την ίδια ημερήσια διάταξη και η αντιπολίτευση ικανοποιήθηκε πιθανότατα που με μια (φραξιονιστική σχεδόν) τακτική θεωρεί ότι «στρίμωξε» τη δημοτική αρχή.

Αγνοώντας (ηθελημένα ή μη) πως ο ρόλος μιας αντιπολίτευσης δεν είναι να επιδίδεται σε τακτικισμούς ή να πυροδοτεί εντάσεις προς όφελός της, αλλά να συνηγορεί στην εξεύρεση λύσεων προς όφελος των πολιτών. Ούτε να πουλάει «καθρεφτάκια» σε δημότες, καταθέτοντας προτάσεις ανέξοδες, ανώφελες και ανεφάρμοστες.

Μια σωστή αντιπολίτευση οφείλει να δρα, όπως και μια διοίκηση: πέρα και πάνω από το μικροπολιτικό της κάδρο. Και όπως η διοίκηση, φέρει ακέραια την ευθύνη της πολιτικής και των επιλογών της.

Είναι ρόλος κομβικός, σε μια δημοκρατία που σου δίνει το δικαίωμα να πεις αυτό που σκέπτεσαι, ακόμα κι όταν δεν είσαι σε θέση να σκέπτεσαι.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -