KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Υπό έλεγχο φωτιά στην Αμυγδαλέζα. Για απάνθρωπες συνθήκες κάνει λόγο η ΚΕΕΡΦΑ

17/02/2020 17:17
1 '
πυροσβεστικό όχημα, Άνω Λιόσια, γλέντι Ρομά
Φωτογραφία αρχείου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Φωτιά ξέσπασε, το απόγευμα, σε κοντέινερ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Αμέσως κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού που εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό, που κατάφερε άμεσα να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στο μεταξύ, για «απάνθρωπες συνθήκες» στην Αμυγδαλέζα κάνει λόγο η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), υπογραμμίζοντας πως στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης προσφύγων «στοιβάζονται και δεκάδες ανήλικοι».

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως η αδυναμία των φυλάκων, λόγω έλλειψης γνώσεων και εκπαίδευσης, να διαγνώσουν το πρόβλημα, δημιουργούν ακόμα πιο εκρηκτικές καταστάσεις και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση κλιμακώνει τη ρατσιστική εκστρατεία για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τη πολιτική της.

«Απαιτούμε να κλείσουν τώρα οι Αμυγδαλέζες και Μόριες, να πάρουν χαρτιά και άσυλο μετανάστες και πρόσφυγες, να έρθουν και να μείνουν στις γειτονιές μας και να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 21 Μαρτίου στην Ομόνοια και σε άλλες πόλεις.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: