11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑνοιχτό κάλεσμα για τη θεατρική Performance Εφήβων "ART FOR CHANGE"

Ανοιχτό κάλεσμα για τη θεατρική Performance Εφήβων “ART FOR CHANGE”

- Advertisement -
- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

Είσαι έφηβος 12-18 ετών; Αγαπάς το θέατρο; Θες έναν καλύτερο κόσμο;

Τότε έλα μαζί μας!

Στα πλαίσια του Χωματερή Project ετοιμάζουμε μια θεατρική performance-διαμαρτυρία για την οικολογική καταστροφή που συντελείται στη Δυτική Αττική με την επέκταση της υπάρχουσας χωματερής.

Μέσα από τεχνικές κοινωνικού θεάτρου και θεάτρου φόρουμ, ασκήσεις σωματικού θεάτρου, αυτοσχεδιασμού και άλλων, θα διερευνήσουμε τις στάσεις μας απέναντι στο πρόβλημα και θα συν-δημιουργήσουμε μια perfomance-διαμαρτυρία που θα παρουσιάσουμε. Η δράση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αποτελέσει μέρος του ντοκιμαντέρ “Athenian Material” της Laure Vermeersch, που θα προβληθεί στην Ευρώπη.

Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας για έναν καλύτερο  κόσμο! Αξιοποίησε τις δικές σου ιδέες και τη διάθεσή σου για δημιουργία για να μιλήσεις για όλα αυτά που διακινδυνεύουν το μέλλον σου.

*Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δεν χρειάζεται να έχεις προηγούμενη εμπειρία.

**Οι συναντήσεις–πρόβες θα γίνονται τις Πέμπτες 5-7μμ αλλά και Σαββατοκύριακα (αναμονή για ακριβείς ώρες). 

Υπεύθυνη performance/θεατροπαιδαγωγός: Όλγα Γιώτη

H Όλγα Γιώτη είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό δίπλωμα της με ειδίκευση στη Παιδαγωγική του Θεάτρου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού του Εθνικού Θεάτρου, της Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού του κ. Λάκη Κουρεντζή και του Θεάτρου Παύσις. Έχει παρακολουθήσει επίσης πολλά σεμινάρια θεάτρου, αρχαίου δράματος και υποκριτικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια θεατρικών εργαστηρίων σε Πανελλήνια συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές ομάδες και εργαστήρια, έχει ιδρύσει τη Θεατρική Ομάδα No Name στο κέντρο της Αθήνας και έχει σκηνοθετήσει διάφορα έργα του παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου. Έχει εργαστεί και συνεχίζει να συνεισφέρει εθελοντικά σε διάφορους οργανισμούς με αντικείμενο τη διδασκαλία και τη θεατρική εμψύχωση όπως για παράδειγμα στο ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ, στο Σύλλογο Νέων Φυλής, στη Στέγη του Εφήβου κ.ά. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Λίγα λόγια για το ΧΩΜΑΤΕΡΗ PROJECT:

To Χωματερή project είναι ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων που προέκυψε από την ανάγκη για αφύπνιση και κινητοποίηση όλων στο επείγον ζήτημα της χωματερής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, της περιβαλλοντικής καταστροφής, της κοινωνικής υποβάθμισης που έχει υποστεί ο τόπος και η ζωή μας.

Η  Χωματερή  (ΧΥΤΑ) Φυλής αποτελεί τη μεγαλύτερη της Ευρώπης και λειτουργεί εδώ και μισόν αιώνα, με το 90% του συνόλου των σκουπιδιών της Αττικής.

Το 2014 η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε έκθεσή της, την είχε χαρακτηρίσει «Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρωπίνου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενιές».

Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο καθώς παρά τις προειδοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς και συλλογικότητες για τον κορεσμό και την ανεπάρκεια της χωρητικότητας του ΧΥΤΑ Φυλής, την άμεση ανάγκη κλεισίματος και την επερχόμενη περιβαλλοντική και υγειονομική κρίση τον Αύγουστο του 2019 αποφασίστηκε η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης με ορίζοντα λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι το 2025.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

PROASTIO ART CENTRE

Τηλ. 2102470604, 6993954907

E-mail: proastioart@gmail.com

Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια

PROASTIO ART CENTRE
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -