11.4 C
Athens
30 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΛήψη μέτρων για την προστασία και τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου...

Λήψη μέτρων για την προστασία και τη στήριξη των εργαζομένων του Δήμου Φυλής ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής

- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων του Δήμου Φυλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει καταθέσει από τις 28 Φλεβάρη 2020, στην με αρ. 2 συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικό αίτημα προς τη Διοίκηση του Δήμου ώστε να συζητηθούν και να αποφασιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες δράσεις όσο αφορά στους κατοίκους της πόλης μας. Επιμένουμε ότι οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης.

Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής διεκδικεί:

  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
  • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  • Δωρεάν διάθεση σε όλο τον πληθυσμό μέσων προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά) και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συνωστισμός (μέσα μαζικής μεταφοράς).
  • Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους: νοσούν, αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης, καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους ή παραμένουν με τα παιδιά τους στο σπίτι εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Ειδικότερα για το Δήμο Φυλής, που οι κάτοικοι του αλλά και αυτοί που απλά εργάζονται εδώ, υποφέρουν από τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, που υποφέρουν από την εδώ και 55 χρόνια συνεχή λειτουργία της καρκινογόνου χωματερής, που σύμφωνα με επεξεργασμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μέσα στην περίοδο 1999-2015 αύξησε το ποσοστό θανάτων από νεοπλασίες στη Δυτική Αττική κατά 31,7%, που δεν έχουν ούτε «για τα μάτια του κόσμου» ένα αντισταθμιστικό μέτρο που να προστατεύει την υγεία τους, που έχουν ένα ΙΚΑ υποστελεχωμένο και σε πλήρη εγκατάλειψη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί: 

= Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σκέψη για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή, αλλά και για νέους ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι. Να μην υπάρξει καμιά σκέψη για καύση απορριμμάτων.

= Να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για άμεση και πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό όλων των δομών δημόσιας υγείας στο Δήμο και κυρίως του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και να παρέχει όλες τις υπηρεσίες στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.

= Να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η απολύμανση και η καθαριότητα όλων των χώρων που συνωστίζονται παιδιά (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί). Να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κ.λ.π. Οι απολυμάνσεις στους χώρους αυτούς να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τις απαιτούμενες από το Υπουργείο Υγείας προδιαγραφές και με γραπτή πιστοποίηση.

=Αντίστοιχα μέτρα στήριξης να ληφθούν σε όλους τους δημοτικούς χώρους. Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό γι αυτές τις ανάγκες. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλισθούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα δημοτικά κτίρια και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Άμεσα να δοθούν στις καθαρίστριες γάντια και όποιο άλλο μέσο ατομικής προστασίας απαιτείται. Να υπάρχει διακριτή μέριμνα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με το κοινό.

=Να διατεθούν τώρα κονδύλια από τον προϋπολογισμό του Δήμου για να στηριχτούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κατοίκων του δήμου.

Άνω Λιόσια, 16-03-2020

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Ζαπάντης Νίκος

Η Τοπική Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Ζερβουδάκη Άννα-Μαρία

Ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Χειράκης Αλέξανδρος

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -