11.4 C
Athens
1 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ"Φταίει η πολιτεία" λέει ο Νίκος Σαράντης για την "εξαφάνιση" του δρόμου...

“Φταίει η πολιτεία” λέει ο Νίκος Σαράντης για την “εξαφάνιση” του δρόμου στο Καματερό

- Advertisement -
- Advertisement -

kathizisiΕυθύνες στην πολιτεία για την διαχρονική αδιαφορία της στο θέμα των υποδομών στο Καματερό, επέρριψε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης, μετά την τεράστια καθίζηση που υπέστη το οδόστρωμα στη λεωφόρο Φυλής, στο τμήμα μεταξύ Γούναρη και Καματερού. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, με την πρώτη βροχή, θα δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τα έργα επί της λεωφόρου Φυλής στο Καματερό βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και 1,5 χρόνο και, όπως ανέφερε ο κ. Σαράντης, το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ρέμα που κατεβαίνει από το Ποικίλο όρος και δεν έχει καθαριστεί, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Ιούλιο, με έγγραφο που είχε στείλει στους αρμόδιους φορείς.

«Πρόκειται για ένα έργο που κατεβάζει τα νερά της Πάρνηθας στον Κηφισό. Ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο και ολοκληρώνεται το 2015» τόνισε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην κατασκευή του έργου αλλά σε δυο γεγονότα: αν δεν τελειώσει δεν μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή αγωγών ομβρίων ενώ δεν έχει καθαριστεί και το ρέμα που κατεβαίνει από το Ποικίλο όρος. Προειδοποίησε δε, πως αν βρέξει ξανά, θα δημιουργηθεί η ίδια κατάσταση.

«Έχω ζητήσει από τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς να καθαρίσουν τα ρέματα. Επιπλέον, χρειάζεται να εγκριθεί έκτακτο κονδύλι, για περιορισμένης έκτασης αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή» σημείωσε. Επεσήμανε, ακόμη, ότι πρέπει να προχωρήσει και το έργο διευθέτησης των νερών από το Ζεφύρι, προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του Νίκου Σαράντη:

«Οι συνέπειες της χθεσινής νεροποντής στο Καματερό είναι και πάλι βαρύτατες, ολέθριες για την πόλη και τους κατοίκους. Όλοι οι δρόμοι της πόλης είναι αδιάβατοι από τα νερά για πεζούς και για οχήματα. Φερτά υλικά όπως πέτρες, μπάζα, ξύλα, κλείνουν τα οδοστρώματα και κάνουν τα προβλήματα μεγαλύτερα. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στις οικοσκευές και στις περιουσίες των κατοίκων και των επαγγελματιών. Οι κοινωφελείς υποδομές της πόλης έπαθαν κι αυτές μεγάλες ζημιές.

Αυτή η καταστροφή για την πόλη μας δεν οφείλεται μόνο στα φυσικά φαινόμενα αλλά και στην αδράνεια και αδιαφορία όλων των αρμοδίων φορέων. Έχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει για τα τεράστια προβλήματα, κενά και ελλείψεις που αντιμετωπίζει η πόλη σε κρίσιμες υποδομές. Κορυφαίο παράδειγμα αναλγησίας είναι τα παράπλευρα της Εσχατιάς ρέματα, τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Δήμου και τα προηγούμενα περιστατικά πλημμυρών. Ήδη από τα μέσα Ιουλίου, με επιστολή μας προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια ζητούσαμε την άμεση εκτέλεση έργων στο Καματερό, με προτεραιότητα στους τομείς των δικτύων ομβρίων υδάτων και της οδοποιίας.

Τονίζαμε στην επιστολή αυτή: «Ως Δήμαρχος δεν μπορώ παρά να θέσω την Πολιτεία προ των ευθυνών της και να σας θυμίσω ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους να διασφαλίσει συνθήκες ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης των πολιτών, είτε κατοικούν στα βόρεια προάστια της Αθήνας είτε στις εργατικές συνοικίες όπως το Καματερό». Και προσθέταμε ότι η άμεση εκτέλεση έργων στο Καματερό «είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η πόλη μας και να προστατευθούν επιτέλους οι κάτοικοι της.»

Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε ούτε στο ελάχιστο. Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτηση μας ως Δημοτική Αρχή και παράλληλα μεταφέρουμε την δικαιολογημένη οργή των κατοίκων για την αντιμετώπιση αυτή από κάθε υπεύθυνο, των κατοίκων του Δήμου μας σαν πολιτών Β’ κατηγορίας. Όπως και πάλι γράφαμε στην επιστολή μας τον Ιούλιο, εμείς ως Δήμος καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, τα προβλήματα όμως και οι ανάγκες του Καματερού υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες μας. Οι δυνατότητες μας αυτές άλλωστε έχουν περιοριστεί πολύ τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς περικοπές πόρων και προσωπικού στους Δήμους.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί βαρύνει την κεντρική εξουσία και αυτή οφείλει, έστω και με καθυστέρηση, να δώσει λύσεις, με έργα και όχι με λόγια. Απαιτούμε τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων και της πόλης και άμεσα:

• Να γίνει σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου καταγραφή των ζημιών σε περιουσίες κατοίκων από αρμόδια συνεργεία για να δοθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία αποζημιώσεις.

• Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον Δήμο για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών στην πόλη.

• Να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση – Για τη μελέτη για τα δίκτυα ομβρίων στο Καματερό. – Για τα απαραίτητα μικρά έργα (αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ) στο Ποικίλο Όρος. – Για τα έργα οδοποιίας, κατασκευής πεζοδρομίων κλπ στο οδικό δίκτυο του Καματερού. Έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε εφιαλτικές μέρες όπως η χθεσινή.

• Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διευθέτησης των παράπλευρών ρεμάτων της Εσχατιάς Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και όπως τονίζαμε και στην επιστολή μας τον Ιούλιο, την αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής, την έχετε εσείς.

Ο Δήμαρχος

Νίκος Α. Σαράντης»

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -