KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση δημάρχων και δημοτικών συμβούλων για το Σύμφωνο Δημάρχων

20/02/2011 14:07
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα “Το Σύμφωνο των Δημάρχων και οι Δυνατότητες Αξιοποίησής του από τους Δήμους της Αττικής”, διοργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ με τη συμμετοχή δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Αττικής και την υποστήριξη του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου “Energy for Mayors”.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πληρέστερη ενημέρωση των αιρετών της Αττικής, και ιδιαίτερα των νεοεκλεγμένων, γύρω από το Σύμφωνο των Δημάρχων και τις νεότερες εξελίξεις επ΄αυτού. Η ΤΕΔΚΝΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, την τελευταία διετία προβάλλει το “Σύμφωνο των Δημάρχων” για τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή δήμων της Αττικής στο εν λόγω Σύμφωνο, το οποίο αποτελεί ένα δίκτυο πόλεων, με τις συμμετέχουσες πόλεις να δεσμεύονται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες επιδόσεις σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά θέματα.

Θεωρείται δε σοβαρό εργαλείο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, για την επίτευξη του στόχου 20-20-20 (20% εξοικονόμηση και 20% κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, μέχρι το 2020). Το Σύμφωνο Συνεργασίας ΤΕΔΚΝΑ – ΚΑΠΕ, που υπογράφηκε τον περασμένο Ιούνιο, βοηθάει την ΤΕΔΚΝΑ στην προώθηση του παραπάνω στόχου της.

“Επιθυμούμε, όσο το δυνατόν περισσότεροι δήμοι της Αττικής να γίνουν μέλη του συγκεκριμένοι Δικτύου. Επιθυμούμε επίσης να υπάρξει μια ομάδα δήμων της Αττικής που, με καινοτομικές πρωτοβουλίες και δράσεις γύρω από τα θέματα τα οποία το δίκτυο διαπραγματεύεται, να αναδειχθούν σε δήμους αναφοράς, αυτό που λέμε δήμους πιλότους, σε πανελλαδικό επίπεδο και ευρύτερα”, σημείωσε στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, Δ. Καλογερόπουλος.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: