11.4 C
Athens
27 Μαΐου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΔύο ειδικά απορριμματοφόρα συλλογής οργανικών απόβλητων και 200 καφέ κάδους παρέλαβε...

Δύο ειδικά απορριμματοφόρα συλλογής οργανικών απόβλητων και 200 καφέ κάδους παρέλαβε ο Δ. Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής

- Advertisement -

Με δύο ειδικά απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας, 200 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων και 4 τόνους κομπόστ εξοπλίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής , ο Δήμος Αχαρνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020». Είναι από τους πρώτους δήμους της Περιφέρειας, στον οποίο παραδόθηκαν απορριμματοφόρα και κάδοι.

- Advertisement -
- Advertisement -

Κατά την “τελετή παράδοσης-παραλαβής”, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε στο Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό 2 ειδικά απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας 200 καφέ κάδους, για τη συλλογή οργανικών απόβλητων και 4 τόνους κομπόστ. Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά το Δήμο Αχαρνών αλλά και όλους τους Δήμους που είναι υποβαθμισμένοι, με αναπτυξιακά έργα και πολιτικές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και τόνισε πως το έργο του Δημάρχου είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Βρεττός τον ευχαρίστησε για την παράδοση των οχημάτων και των κάδων, επισημαίνοντας ότι η εποικοδομητική συνεργασία τους θα συνεχιστεί. Στη συνέχεια οι δύο άντρες παρακολούθησαν μία μικρή παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των απορριμματοφόρων  και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία λειτουργίας και παραγωγής κομπόστ.

«Με τον Δήμαρχο Αχαρνών και φίλο Σ. Βρεττό έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις που θα έχουν μόνο αναπτυξιακό πρόσημο. Με δεδομένο ότι βιώνουμε μία δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης θα ήθελα να παρακαλέσω να υπάρχει μία συντονισμένη συνεργασία του Δήμου με τοπικούς φορείς προκειμένου να τοποθετηθούν οι κάδοι σε σημεία προτεραιότητας, όπως είναι οι λαϊκές αγορές, την περίοδο που διανύουμε“, τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο κ.Βρεττός δήλωσε: «Ευχαριστώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη γιατί από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου έχει σταθεί δίπλα μας. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το Δήμο μας, καθώς αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά ένα μεγάλο σχέδιο για εμάς αλλά και για όλη την Περιφέρεια. Μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία για μας καθώς είμαστε ένας από τους πρώτους Δήμους που παραλαμβάνουν οχήματα και κάδους. Έχουμε πολλά έργα ακόμη να υλοποιήσουμε και χαιρόμαστε γιατί βλέπουμε πως η Περιφέρεια ανταποκρίνεται συνεχώς και στέκεται αρωγός των προσπαθειών μας. Με σύνεση και ενδιαφέρον μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Όσον αφορά την περίοδο που διανύουμε τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος μας πήραν από πολύ νωρίς τα ενδεδειγμένα μέτρα. Έχουμε παραλάβει και υλικό από την Περιφέρεια, ενώ προγραμματίζουμε μια νέα σειρά δράσεων πάντα συνδεδεμένες με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Κύριε Πατούλη σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για το ενδιαφέρον σας και για τη διάθεσή σας να είστε δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε τις Αχαρνές».

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής η οποία έγινε με όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προφύλαξης, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης,  οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Κοσμίδη και Αθ. Κατσιγιάννης, Γ. Βλάχου και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ.

Από τον Δήμο Αχαρνών παρέστησαν ο Δαμάσκος Νικόλαος- Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη, ο Βρεττός Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημοτικής Αστυνομίας & Πολεοδομίας, ο Σιδηρόπουλος Γεώργιος- Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων & Υποδομών, ο Ξαγοράρης Νικόλαος- Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης. Ο Πετάκος Γεώργιος- Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων, η Κοσμίδου Λουίζα- Αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, ο Αραμπατζής Ευάγγελος Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και η Χριστίνα Κατσανδρή- Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -