KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΧΑΡΝΕΣ

Η ΙΛΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους Μενιδιάτες ανθοκηπουρούς

02/06/2020 14:18
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η Ι.Λ.Ε.Α. συμπαραστέκεται ηθικά στους Μενιδιάτες ανθοκηπουρούς που καταστράφηκαν οικονομικά από την κρίση του κορωνοιού.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Δεκάδες στρέμματα Μενιδιάτικης γης, στις περιοχές Μονοματίου, Αδαμών, Βαρυμπόπης, Τατοΐου και Κηφισού, σπαρμένα με τουλίπες και φρέζιες, παραγωγές προγραμματισμένες για να διοχετευθούν στην πασχαλινή και πρωτομαγιάτικη αγορά, έμειναν απούλητα λόγω της κρίσης του κορονοιού. Την φετινή χρονιά οι συμπατριώτες μας ανθοκηπουροί υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά, για να μην πούμε καταστροφή.

Ελπίζουμε το Ελληνικό κράτος να αναπληρώσει μεγάλο μέρος των αγροζημιών και να ανακουφίσει οικονομικά τους εναπομείναντες αγρότες συμπατριώτες μας.

Τιμής ένεκεν λοιπόν στους Μενιδιάτες ανθοκηπουρούς, η Ι.Λ.Ε.Α. κοινοποιεί σήμερα φωτογραφία από το ανθοπωλείο “Η ΓΑΡΔΕΝΙΑ” του Νικολάου Παπασωτηρίου, που βρισκόταν στην οδό Σωκράτους 51, απέναντι απο την Πολυκλινική Αθηνών στην Ομόνοια. Οι Μενιδιάτες ανθοκηπουροί καλλιεργούσαν κυρίως αγιοδημητριάτικα (χρυσάνθεμα), ζουμπούλια, βιολέτες, κατιφέδες, γαρδένιες και γαρύφαλλα. Από τη δεκαετία του ’60 το επάγγελμα αυτό γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση κυρίως λόγω της αλματώδους διάδοσης του “λουλουδοπολέμου” στα νυχτερινά κέντρα. Οι Μενιδιάτες κηπουροί υπήρξαν συνιδρυτές του μεγάλου συνεταιρισμού ανθοπαραγωγών του Προμπονά στα Άνω Πατήσια.

Η φωτογραφία, χρονολογείται την δεκαετία του 1960 είναι από την συλλογή του Παναγιώτη Γαβριήλ και είναι δημοσιευμένη στο Επετειακό Λεύκωμα της Ι.Λ.Ε.Α. το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το Μουσείο, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 24 62 701.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: