11.4 C
Athens
5 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΣύλλογος "Ο Σωκράτης": Για τον χαμό του μαθητή μας Μάριου, στο σχολείο...

Σύλλογος “Ο Σωκράτης”: Για τον χαμό του μαθητή μας Μάριου, στο σχολείο του από αδέσποτη σφαίρα

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Σύλλογος Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», με αφορμή την επέτειο  από τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή Μάριου στο 6ο Δημ. Σχ. Αχαρνών, εκφράζει την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας. Οι αιτίες που οδήγησαν στο χαμό του μικρού μας μαθητή δεν έχουν  εκλείψει.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα είναι εδώ. Στις ίδιες γειτονιές διακινούνται ναρκωτικά όπλα  λαθρεμπόριο. 

Τιμάμε τη μνήμη του μικρού μας μαθητή και καλούμε τους μαζικούς φορείς σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να είναι ο Μάριος το τελευταίο θύμα  της εγκληματικής αδιαφορίας όλων των υπευθύνων.

Στην περιοχή μας ζουν, κατοικούν και δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι, που τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, βρίσκονται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο  οδηγεί τμήμα του λαού στο περιθώριο και το κάνουν εύκολη λεία των διάφορων κυκλωμάτων.

Η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, οι τραγικές ελλείψεις σε σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω αποδείχτηκε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διάφορων εγκληματικών κυκλωμάτων, με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών, των όπλων και κάθε είδους λαθρεμπορίου, που έχουν επίκεντρο την περιοχή μας.

Αν δεν παρθούν μέτρα τότε το πρόβλημα δε θα εξαλειφθεί, όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν.

Οι φιέστες Κυβέρνησης και Δημοτικών Αρχών, οι διάφορες εξαγγελίες και δεσμεύσεις Υπουργών, η καλλιέργεια εφησυχασμού που επιχειρείται από αυτές τις δυνάμεις, δεν μπορούν να αντιστρέψουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όσοι ζούμε και εργαζόμαστε στο Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή.

Όλη αυτή η εγκληματική δραστηριότητα δεν είναι αποκλειστικότητα καμιάς κατηγορίας του πληθυσμού.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη, που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, τόπο καταγωγής.

Δεν είναι ιδιότητα κάποιας κοινωνικής ομάδας, αν και αγγίζει πολύ περισσότερο τα τμήματα του πληθυσμού που ζουν στην εξαθλίωση και στην φτώχεια και μέσα από αυτά έχουν το περιθώριο οι εγκληματικές ομάδες και οι συμμορίες να στρατολογούν.

Διάφορες φασιστικές ομάδες, όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες, με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, επιχείρησαν να χύσουν το ρατσιστικό-φασιστικό τους δηλητήριο κρύβοντας την πραγματική αιτία του προβλήματος. Απομονώθηκαν όμως από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, του άνεργου, του νέου από το οργανωμένο έγκλημα, αλλά η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτοί διεξάγουν.

 Από την άλλη, όταν πρόκειται για την προστασία του εργαζόμενου, του άνεργου, της λαϊκής οικογένειας από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκουν διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, όπως «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», «θα αργήσουμε να έρθουμε» και άλλα που είναι γνωστά στο λαό της περιοχής μας.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης, για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοια τραγικά περιστατικά. Αυτή τη μάχη τη δώσαμε και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε σε συμπόρευση με δεκάδες Σωματεία και Φορείς της περιοχής. Στο επίκεντρο της δράσης μας είχαμε τις μεγάλες ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής αλλά και τα συνολικότερα εργατικά λαϊκά προβλήματα που επιδρούν σε αυτή την κατάσταση.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να αντιπαλέψουν το σύνολο της πολιτικής που γεννάει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και υποβαθμίζει την περιοχή μας.

Ο Σύλλογός μας στη μνήμη αυτού του αθώου παιδιού καλεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς, να πραγματοποιήσουν δράσεις (ενός λεπτού σιγή, διάβασμα της ανακοίνωσης του Συλλόγου, ζωγραφική κ.ά.)  με τους μαθητές τους και να μιλήσουν για τους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουν και για τις αιτίες που γεννούν την παραβατικότητα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                         Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -