KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Η επιλεκτική μνήμη χρειάζεται έξωθεν καλή μαρτυρία, κ. Κάβουρα

08/06/2020 07:48
Ανανεώθηκε 09/06/2020 10:17
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Αποτελεί ασύνηθες γεγονός ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε έναν Δήμο, όπως ο Κώστας Κάβουρας της Αλληλέγγυας Πόλης, της τρίτης δηλαδή παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, να επιτίθεται στον Δήμαρχο κάτω από ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Όχι δηλαδή για μια συγκεκριμένη δράση, σε μια συγκεκριμένη στιγμή, με την οποία συμφωνεί ή διαφωνεί, αλλά για ένα μήνυμα εορτασμού παγκόσμιας ημέρας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί και σχήμα οξύμωρο, καθώς ο κ. Κάβουρας εμφανίζεται να μέμφεται τον δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, για την ψήφισή του στην αύξηση των αντισταθμιστικών που δίνονται στη Φυλή. Αντισταθμιστικά που, για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αυξήθηκαν, αλλά επανήλθαν στα κανονικά επίπεδα, αυτά δηλαδή που έπαιρνε, δια νόμου, ο Δήμος Φυλής και αυτά που έπρεπε να παίρνει.

Αποτελεί σχήμα οξύμωρο, να επικρίνει τον κ. Ζενέτο, ο επικεφαλής μιας παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια από την κ. Δούρου, ο ίδιος επικεφαλής δε βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για την πολιτική που ακολουθήθηκε: από τις μεγαλοστομίες για τα νέα μοντέλα διαχείρισης, στα πανωσηκώματα σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής και από τους διθυράμβους για εναλλακτική διαχείριση, στην ψήφιση ενός ΠΕΣΔΑ που δεν προέβλεπε πουθενά νέες χωροθετήσεις ΧΥΤΑ, ούτε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα κλεισίματος της χωματερής στη Φυλή.

Καμία κουβέντα από τον κ. Κάβουρα. Σιωπή εκκωφαντική. Λοβοτομή. Μόνο αναρτήσεις για την αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών σε Παλαιά Φώκαια, Μέγαρα και Καλύβια, για το πρώην λατομείο Μαρκόπουλου, ακόμα και για το πρώτο πράσινο σημείο στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Γιατί αυτά, προφανώς, εξυπηρετούσαν την πολιτική της κυβέρνησης που ο ίδιος εκπροσωπούσε. Όχι την πολιτική του Δήμου, από τους κατοίκους του οποίου ψηφίζεται.

Επανήλθε πάντως πρόσφατα, αφού το τιμόνι της διαχείρισης απορριμμάτων και της Περιφέρειας ανέλαβε ο Γιώργος Πατούλης και ξαναθυμήθηκε την επανάσταση της ανακύκλωσης, που ουδέποτε υλοποιήθηκε επί θητείας της κ. Δούρου και για την οποία ουδέποτε είπε δυο λόγια αντίθεσης. Α προπό, μέχρι και για την Ευρωπαϊκή μέρα Πουλιών είχε κάτι να πει, αλλά ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι, η μεγαλύτερη διόγκωση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ, επετεύχθη επί θητείας της κ. Δούρου, ακριβώς γιατί δεν υλοποίησε τίποτε από όσα είχε υποσχεθεί.

Είθισται, όταν κάποιος χρησιμοποιεί επιλεκτικά τη μνήμη του για να πλήξει τον αντίπαλό του, να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία για αυτά που λέει. Είναι καλό να το γνωρίζει ο κ. Κάβουρας πριν αποφασίσει να τη χρησιμοποιήσει και δη, άκομψα, κάτω από ένα post για τον εορτασμό μιας παγκόσμιας ημέρας.

Το σχόλιο του κ. Κάβουρα κάτω από το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του κ. Ζενέτου:

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: