11.4 C
Athens
30 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναμόρφωσης και αναβάθμισης του μητροπολιτικού Πάρκου...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναμόρφωσης και αναβάθμισης του μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

- Advertisement -

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αναμόρφωσης και αναβάθμισης του μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου υλοποιεί, με ταχύτατους  ρυθμούς, μία σειρά έργων αναμόρφωσης, με στόχο να αποκατασταθούν οι ελλείψεις που έχουν προκύψει ανά τα χρόνια, ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας του, να αναβαθμιστεί και να γίνει προορισμός όλων των Αθηναίων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Βασικός γνώμονας των εργασιών είναι η προστασία του περιβάλλοντος  και η προάσπιση  της δημόσιας περιουσίας. Με  τη δέουσα υπομονή, κατανόηση και αλληλεγγύη, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, πολιτισμού, ιστορίας , αναψυχής και εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, υλοποιούνται εργασίες κλαδέματος υψηλών δέντρων και εργασίες αποψίλωσης και επισκευάζεται το δίκτυο Πυρόσβεσης που είχε παραδοθεί κατεστραμμένο από την προηγούμενη διοίκηση.

Παράλληλα, αποκαθίσταται και επισκευάζεται το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού και ταυτόχρονα επισκευάζονται το σύνολο των φωτοβολταικών ιστών, που ενώ τοποθετήθηκαν το  προηγούμενο έτος, λειτουργεί μόνο το 10% αυτών.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκαν όλες οι γεωτρήσεις του Πάρκου, που είχαν τεθεί σε αχρηστία τα προηγούμενα έτη, και κατασκευάστηκε δίκτυο υδροδότησης ενοποιώντας τες, με αποτέλεσμα στο κανάλι να υπάρχει τρεχούμενο νερό, και να ανέβει σημαντικά η στάθμη της μεγάλης λίμνης, εξαλείφοντας τις εικόνες εγκατάλειψης του περσινού καλοκαιριού.

Επίσης, ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες της στεγανοποίησης της κεντρικής λίμνης, με την απομάκρυνση της πανίδας αυτής, τηρώντας τις αρχές και τις αξίες της βιοποικιλότητας , σύμφωνα με τις υποδείξεις και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης, αποφάσισε την υδροδότηση του Πάρκου από το πηγάδι «Πρέση» και ξεκίνησαν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την δημοπράτηση του έργου.

Με τις υπηρεσίες της 24ωρης φύλαξης του Πάρκου, έχουν αποσβεστεί πλήθος παραβατικών συμπεριφορών εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς ειδοποιείται άμεσα από τους φύλακες του Πάρκου και η Άμεσος Δράση.

Τέλος, μελετάται η εγκατάσταση ενός αρδευτικού συστήματος για τα μικρά δέντρα τα οποία έχουν ανάγκη ποτίσματος από την Δασολόγο του Πάρκου και μέχρι την κατασκευή αυτού, υδροφόρες της Περιφέρειας και των όμορων Δήμων συνδράμουν στο εβδομαδιαίο πότισμα των δέντρων και των φυτών του Πάρκου.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Με σχέδιο, αποφασιστικότητα  και δουλεύοντας εντατικά, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας αλλάζουμε την όψη του Πάρκου, το οποίο για χρόνια ήταν παρατημένο στην τύχη του. Κάποιοι προφανώς αρνούνται ακόμα και τώρα να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και εμμένουν σε κομματικές ιδεοληψίες που «καταδίκασαν» το Πάρκο σε στασιμότητα και εγκατάλειψη.

Εμείς όμως προχωράμε μπροστά, ξεπερνώντας παθογένειες που κόστισαν ακριβά. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν. Από την πρώτη στιγμή που μεταφέρθηκαν οι διοικητικές αρμοδιότητες του Πάρκου στην Περιφέρεια, εκπονήσαμε συγκροτημένο σχέδιο για την αναμόρφωσή του.

Δεσμευτήκαμε ότι θα παραδώσουμε στους πολίτες της Αττικής μία όαση πρασίνου και αυτό θα κάνουμε, χωρίς χρονοτριβές».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -