11.4 C
Athens
18 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥψηλής ποιότητας μαθήματα γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου στο Proastio Art

Υψηλής ποιότητας μαθήματα γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου στο Proastio Art

- Advertisement -
- Advertisement -

Καινοτόμα μαθήματα προετοιμασίας σε γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο για τις πανελλήνιες εξετάσεις, σε ατομικά ή σε ολιγομελή groups, ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά στο Proastio Art. Πρόκειται για μια ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία από το σημαντικότερο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού των Δυτικών Προαστίων, με σκοπό να δώσει προστιθέμενη αξία στη μελέτη των παιδιών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Οι μαθητές προετοιμάζονται με μεθοδικότητα στο ελεύθερο σχέδιο, τη σύνθεση και το γραμμικό – αρχιτεκτονικό σχέδιο από τους έμπειρους καθηγητές Δημήτρη Λιόση και Λία Κουτελιέρη, με στόχο τη σωστή κατάρτισή τους και την υψηλή επίδοσή τους στα ειδικά μαθήματα των πανελλήνιων εξετάσεων.

Who is who

Ο Δημήτρης Λιόσης είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός του Ε.Μ.Π. (2006) με μεταπτυχιακή ειδίκευση (MSc) στον «Βιοκλιματικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων» από το Ε.Α.Π. (2017). Από το 2007 εργάστηκε για αρκετά χρόνια σαν συνεργάτης σε Αρχιτεκτονικό γραφείο με κύριο αντικείμενο μελέτες κατοικιών στους παραδοσιακούς οικισμούς των Κυκλάδων & της Ύδρας, ενώ από το 2008 εκπονεί προσωπικές Αρχιτεκτονικές μελέτες και επιβλέψεις κατασκευής ιδιωτικών έργων κατοικιών και καταστημάτων. Παράλληλα έχει συμμετάσχει με ομάδες αρχιτεκτόνων σε Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και σε ομάδες εργασίας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (Σ.Α.Δ.Α.Σ. – Π.Ε.Α).
Στα ενδιαφέροντα του συγκαταλέγονται διάφορες πτυχές του σχεδιασμού στις οποίες έχει δραστηριοποιηθεί κατά καιρούς, όπως ο σχεδιασμός και η διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ο σχεδιασμός οικιακών & χρηστικών αντικειμένων και επίπλων, ο σχεδιασμός λογότυπου, διαφημιστικού εντύπου και αφίσας, καθώς και η μελέτη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και δόμησης σε συνδυασμό με τη λαογραφία.
Όλα αυτά τα χρόνια θέλοντας να συνδράμει στο ενδιαφέρον και τον προσανατολισμό των νέων μαθητών προς την αρχιτεκτονική καθώς και στην επιτυχή εξέλιξή τους, παραδίδει μαθήματα Γραμμικού και Ελεύθερου Σχεδίου σε μαθητές υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς και μαθήματα Γεωμετρικών Απεικονίσεων (Παραστατική Γεωμετρία) σε πρωτοετείς φοιτητές Αρχιτεκτονικής.

Η Λία Κουτελιέρη είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ (2010-2012). Απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, κατεύθυνση ζωγραφική (Αθήνα 2004-2010) με καθηγητή τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του ΤΕΙ Αθήνας (2002). Διδάσκει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2010 μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές κι ατομικές εκθέσεις ως εικαστικός καλλιτέχνης από το 2006 μέχρι σήμερα, με ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, περιβάλλον, performance και graffiti. Επίσης, είναι επιμελήτρια ομαδικών κι ατομικών εικαστικών εκθέσεων.
Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στην 4η και 5η ANIMART (διεθνή συνάντηση κατάρτισης για το animation), που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα το 2010 και 2011. Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο: χρήση νέων τεχνολογιών στις εργασίες των τυπογραφείων, σύγχρονες τεχνικές φωτοσύνθεσης, ηλεκτρονική σελιδοποίηση (Αθήνα 2003).
Με βραβευμένα έργα από σημαντικές διοργανώσεις στο χώρο της τέχνης, όπως το 3ο Βραβείο στον πανελλαδικό εικαστικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Έχει συμμετάσχει στην 5η και 6η Μπιενάλε φοιτητών ανώτατων σχολών καλών τεχνών το 2009 και 2011.
Επί σειρά ετών αναλαμβάνει την προετοιμασία μικρών και μεγάλων μαθητών για τις εξετάσεις εισαγωγής τους τόσο στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και Λύκεια όσο και σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με πολλές επιτυχίες και υψηλή βαθμολογία.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -