KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

“Όλα τα παιδιά της προσχολικής αγωγής θα πάνε σχολείο” τονίζει ο Δήμος Αχαρνών. Προς χρήση και αίθουσες των παιδικών σταθμών

10/09/2020 16:19
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

«Ούτε ένα παιδί δε θα μείνει εκτός προσχολικής αγωγής με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στις 14 Σεπτεμβρίου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αχαρνών, ο οποίος -παρά την καθυστέρηση της ΚΤΥΠ στην τοποθέτηση του απαραίτητου αριθμού αιθουσών- έδωσε «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να βρεθεί λύση για να τη στέγαση των νηπίων και προνηπίων της προσχολικής αγωγής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ανακοίνωση-Ενημέρωση του δήμου:

Ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο της έναρξης της σχολικής περιόδου και της εφαρμογής της προσχολικής εκπαίδευσης, αφουγκραζόμενος την ανησυχία των γονέων για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, επιθυμεί να ενημερώσει για τις μέχρι τώρα ενέργειές του, αλλά και την παρούσα κατάσταση.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινιστεί πως ο Δήμος Αχαρνών λόγω του μεγάλου του πληθυσμού ήταν ένας από αυτούς που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη αιθουσών. Συγκεκριμένα απαιτούνταν για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης η δημιουργία 23 αιθουσών. Δεδομένου πως από το 2018, όταν και είχε προαναγγελθεί η εφαρμογή της, δεν είχε πραγματοποιηθεί απολύτως τίποτα, η παρούσα δημοτική αρχή κλήθηκε να επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου τους τελευταίους μήνες, την ώρα μάλιστα που πολλοί δήμοι ζήτησαν την ακύρωσή της, ενώ άλλοι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν ακόμη και στην κατασκευή δύο αιθουσών.

Ο Δήμος Αχαρνών όμως κινήθηκε δυναμικά προκειμένου να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις. Απαιτήθηκαν μέχρι και νομοθετικές ρυθμίσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής.

Παρόλα αυτά ολόκληρος ο Δήμος επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου με σημαντικότατα αποτελέσματα, καθώς οι απαιτούμενες εργασίες από την πλευρά του Δήμου ολοκληρώθηκαν πριν το τέλος Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα απέμενε η τοποθέτηση των αιθουσών, η οποία επρόκειτο να γίνει από την ΚΤΥΠ, όπου όμως διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις, καθώς η εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ανέλαβε τις αίθουσες για πολλούς δήμους. Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού και των υπηρεσιών τοποθετήθηκαν οι περισσότερες και απομένουν πλέον συμπληρωματικές εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, καθώς εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών της ΚΤΥΠ, αλλά υπολογίζεται ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή επέβαλε την εξεύρεση άλλων λύσεων στην οποία προχώρησε άμεσα ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός. Με γνώμονα πάντοτε το καλό των παιδιών και την οικογενειακή συνοχή αποφάσισε και υπέγραψε απόφαση με την οποία δίδονται προς χρήση από τα νηπιαγωγεία οι αίθουσες των παιδικών σταθμών του Δήμου, ούτως ώστε «το κάθε παιδί να πάει σχολείο κοντά στη γειτονιά του». Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκαν περίπου 300 θέσεις για την προσχολική αγωγή. Παράλληλα η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε ετοιμότητα να καλύψει τις όποιες ανάγκες μεταφοράς ενδεχομένως προκύψουν.

Όσον αφορά την κατανομή των παιδιών αυτό παραμένει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (που εδρεύει στα Γλυκά Νερά), η οποία καθορίζει σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει κάθε παιδί και έχει ενημερώσει πως θα ολοκληρώσει τη διαδικασία έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

 Για όλες αυτές τις ενέργειες αλλά και για να υπάρχει πλήρης, διαφανής και λεπτομερής ενημέρωση, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων. Στη συνάντηση ήταν παρόντες η Αντιδήμαρχος Παιδείας Λουίζα Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Μπάμπης Ορφανίδης, αλλά και ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Τάσος Δαμάσκος.

«Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα», ανέφερε ο κ. Σπύρος Βρεττός, τονίζοντας πως με διάθεση συνεργασίας μπορεί να αντιμετωπιστεί όποιο πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί, καθώς όλες οι υπηρεσίες παραμένουν διαθέσιμες. Παράλληλα η πρώτη μέρα λειτουργίας θα βρει όλα τα νηπιαγωγεία καθαρά, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα αντισηπτικά και άλλα μέσα προστασίας, ενώ θα έχει τοποθετηθεί και το προσωπικό καθαριότητας.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου έχει αποδείξει πως βάζει τα θέματα παιδείας σε βασική προτεραιότητα, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: