KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

HOT STORY

Ευθύνες στον γ.γ. Δήμου Φυλής για την ανακατάληψη του ακινήτου στο Πανόραμα από την οικογένεια Ρομά επιρρίπτει ο Μιχάλης Οικονομάκης

15/10/2020 13:08
Ανανεώθηκε 15/10/2020 13:56
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ευθύνες στον γ.γ. του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο για την ανακατάληψη του ακινήτου στο Πανόραμα Άνω Λιοσίων από την οικογένεια των Ρομά, επέρριψε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Οικονομάκης. Σε δηλώσεις του στο blog Παράπονο Φυλής, ο κ. Οικονομάκης χρέωσε σαφώς σε παραλείψεις και καθυστερήσεις του γ.γ. την επιστροφή της οικογένειας στο καταπατηθέν ακίνητο του Δήμου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η οικογένεια που ζούσε επί 20 χρόνια παράνομα στο ακίνητο του Πανοράματος (ιδιοκτησίας του Δήμου) και αρνιόταν να αποχωρήσει παρά τις δικαστικές αποφάσεις, απομακρύνθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία. Συνεργεία του Δήμου, με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και δυνάμεων καταστολής, έκοψαν το ρεύμα, άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν το ακίνητο, προκειμένου να μη μπορεί να μπει κανείς μέσα.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, λίγες ημέρες αργότερα, οι τσιγγάνοι έσπασαν τις κλειδαριές και μπήκαν μέσα ξανά. Οι ίδιοι χρεώνουν στον Δήμο Φυλής ότι δεν προχώρησε άμεσα στην κατεδάφιση του ακινήτου, με αποτέλεσμα οι πρώην ένοικοί του να βρουν πρόσφορο έδαφος και να ξαναμπούν.

Γιατί όμως δεν κατεδαφίστηκε; Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος (που κατοικεί στην περιοχή), την όλη υπόθεση ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος, ο οποίος δε φρόντισε να έχει την άδεια κατεδάφισης! Όταν βγήκε η άδεια και όλα ήταν έτοιμα για την κατεδάφιση, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να δοθεί δεκαήμερη παράταση. Με ποια ιδιότητα, ωστόσο, παρενέβη η κ. Κωνσταντοπούλου; Και γιατί δεν έγιναν εγκαίρως ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει ανακατάληψη του ακινήτου, εφόσον ήταν γνωστό ότι οι Ρομά δεν ήθελαν να φύγουν;

Ο ίδιος ο κ. Οικονομάκης δε μπόρεσε να εξηγήσει γιατί ζητήθηκε η παράταση εφόσον είχε περάσει πάνω από ένας μήνας από τη διοικητική αποβολή, αφού όπως είπε “με το θέμα ασχολείται ο κ. Αργυρόπουλος”.

Μιχάλης Οικονομάκης, αντιδήμαρχος Καθημερινότητας
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κάτοικος Πανοράματος, Μιχάλης Οικονομάκης

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: