KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Φως (έστω και αχνό) στο τούνελ για τη διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων στην είσοδο του Ζεφυρίου

21/10/2020 07:30
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

«Πράσινο» φως για να προχωρήσει ένα, από τα λιγότερο διαφημισμένα αλλά απολύτως σημαντικό για την πρώτη εικόνα της πόλης, έργο έδωσε η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής. Ο δρόμος μέχρι την υλοποίησή του είναι μακρύς, ωστόσο είναι τα βήματα που έγιναν, ύστερα από τις έντονες πιέσεις του Δήμου Φυλής, το φέρνουν πιο κοντά από κάθε άλλη φορά.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πρόκειται για το έργο που αφορά στη «Διαμόρφωση δυο ισόπεδων κόμβων της λεωφόρου Φυλής με τη λεωφόρο Καματερού και την οδό Παναγίας Γρηγορούσης, μεταξύ των δήμων Φυλής και Αγίων Αναργύρων-Καματερού» στην είσοδο της πόλης του Ζεφυρίου (στον λεγόμενο “κόμβο Γαβαλά”), το οποίο συνδέεται με το μεγάλο έργο της διαπλάτυνσης της λεωφόρου Φυλής από το Ίδρυμα Αποκαταστάσεων Αναπήρων έως το Καματερό.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2012 και διαθέτει ώριμη και εγκεκριμένη μελέτη, «κολλούσε» ωστόσο στην εκτίμηση των απαλλοτριωθέντων ακινήτων, καθώς δεν έχει συγκροτηθεί η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας. Για να «ξεκολλήσει» η διαδικασία, ο Δήμος Φυλής ανέθεσε σε ορκωτό εκτιμητή την εκτίμηση των αποζημιώσεων των 9 απαλλοτριωτέων ιδιοκτησιών του προυπολογισμού 70.000 ευρώ, την οποία πλήρωσε με δικούς του πόρους.

Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει η δικαστική διαδικασία για τον προσδιορισμό των τιμών μονάδας της απαλλοτρίωσης για την εκτέλεση του έργου, κάτι που αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις που σημειώνονται ελέω κορωνοϊού.  

Πηγή προσκείμενη στον δήμαρχο Φυλής τόνισε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ότι ο Χρήστος Παππούς έχει ασκήσει προσωπικά έντονες πιέσεις να προχωρήσει το θέμα, ενώ ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση για να μην απενταχθεί το έργο, καθώς βρίσκεται αρκετά χρόνια καθηλωμένο. «Για το σκοπό αυτό αποφάσισε να πληρώσει με πόρους του Δήμου την εκτίμηση για τις απαλλοτριώσεις, σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία και να διευκολύνει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αν όλα πάνε καλά, περιμένουμε το δικαστήριο μέσα στο επόμενο τρίμηνο, να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου και να δούμε φως στο τούνελ του έργου το 2021» σημειώνει η ίδια πηγή.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: