11.4 C
Athens
27 Ιανουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΒαρβάρα Μπακάλη: Έργα οδικής ασφάλειας στους Θρακομακεδόνες. Θετικά και αρνητικά

Βαρβάρα Μπακάλη: Έργα οδικής ασφάλειας στους Θρακομακεδόνες. Θετικά και αρνητικά

- Advertisement -

Διάβασα στο οικείο ΦΕΚ αλλά και στη σχετική  ανάρτηση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Θρακομακεδόνων κ. Κωτσιανά  για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στους Θρακομακεδόνες όσον αφορά στην οδική ασφάλεια. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Μ. Αλεξάνδρου και Ορφέως  όπου έχουν συμβεί απ’ όσον γνωρίζω δύο θανατηφόρα δυστυχήματα με τελευταίο  εκείνο του τραγικού χαμού του γιου της κυρίας Σπανού.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η χαροκαμένη μάνα ανέλαβε μια τιτάνια προσπάθεια για να προωθηθεί το έργο αυτό και σίγουρα θα αισθάνεται δικαιωμένη, όπως και το σύνολο των κατοίκων των Θρακομακεδόνων που συμμετείχαν στον απερίγραπτο και μη παρηγορήσιμο πόνο της.

   Χαίρω  επίσης και για όλες τις άλλες  αναγγελθείσες παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην κοινότητά μας και εύχομαι να υλοποιηθούν σύντομα. Όμως με μεγάλη μου λύπη και αγανάκτηση είδα να απουσιάζει ΠΑΝΤΕΛΩΣ οιαδήποτε παρέμβαση για βελτίωση της  πολύπαθης οδού Αρχελάου η οποία εξακολουθεί να  αποτελεί κυριολεκτικά καρμανιόλα ειδικά στη διασταύρωση με τη Μακεδονομάχων στην οποία επίσης έχει υπάρξει θανατηφόρο τροχαίο και αμέτρητο πλήθος συναφών ατυχημάτων. Τα σχετικά στοιχεία της Τροχαίας Ν. Ιωνίας που δεν επιδέχονται κανενός είδους αμφισβήτηση, είναι γνωστά στους κατά καιρούς αρμοδίους του Δήμου ήδη από το 2007 όταν ξεκίνησε ο ατελέσφορος αγώνας των κατοίκων της Αρχελάου για την αντιμετώπιση του καυτού αυτού προβλήματος.

  Και ο μεν κ. Κωτσιανάς λογικό να «ποιεί την νήσσα» για την Αρχελάου δεδομένου ότι υπήρξε από τότε μέλος του δημοτικού συμβουλίου Θρακομακεδόνων και στενός συνεργάτης του τότε Δημάρχου  κ. Θ. Οικονόμου του οποίου η συμπεριφορά ως προς αυτό το ζήτημα είναι ζωντανή σ’ όσους δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Διερωτώμαι όμως τι γνώμη έχει για τη μέχρι σήμερα  συνεχιζόμενη απαράδεκτη παράλειψη λήψης μέτρων για την Αρχελάου  ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ανέκαθεν γνώστης  σε βάθος του προβλήματος ως  υπεύθυνος το πάλαι ποτέ για την αντιμετώπισή του αλλά και τώρα ως συγκυβερνήτης πλέον του Δήμου Αχαρνών- Θρακομακεδόνων μετά τη γνωστή σύμπραξη των παρατάξεων. 

   Διερωτώμαι επίσης στα πόσα θανατηφόρα τροχαία  ενεργοποιείται κάποιος μηχανισμός πρόληψης; Το ξέρω,  έχω γίνει γραφική με τις επανειλημμένες  αναφορές μου και το ‘χω πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε στο προσεχές μέλλον. Ειδικά στη διασταύρωση  με τη Μακεδονομάχων μόνη παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια  παραμένει ο καθρέπτης και τα μεγάλα ΣΤΟΠ του κ. Κασσαβού -προς τιμήν του- που βέβαια δεν αρκούν.  Βλέπετε εμείς οι ταλαίπωροι κάτοικοι της Αρχελάου εξακολουθούμε προφανώς να αντιμετωπιζόμαστε ως «ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ» για τους διοικούντες του Δήμου μας τέως και  νυν ( άραγε και… αεί 😉 ! Ευτυχώς που με το λοκντάουν έχει μειωθεί κατά πολύ η κίνηση, έχει και τα καλά του ο κορωνοϊός….

                                                                     Βαρβάρα Ταβλαρίδου Μπακάλη

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -