KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Κώστας Παπακώτσης: “Το ποσό επιχορήγησης του Συλλόγου εργαζομένων να δοθεί για την αγορά Τάμπλετ για τα σχολεία των Αχαρνών”

01/12/2020 16:12
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την πρόταση να διατεθούν τα χρήματα της οικονομικής επιχορήγησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών (17000) για την αγορά τάμπλετ που θα χορηγηθούν στα σχολεία της πόλης, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Παπακώτσης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως αναφέρει “Εν μέσω μιας από τις χειρότερες κρίσεις που περνά ο τόπος, θα μπει σε λίγο στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου εισήγηση για κονδύλι 17.000 ευρώ για πραγματοποίηση, άκουσον άκουσον “πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους εργαζομένους του Δήμου και τα παιδιά αυτών!!Όχι κύριοι. Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι άνθρωποι έντιμοι, αξιοπρεπείς και με κοινωνική ενσυναίσθηση.

Αν τους ρωτούσατε έναν έναν θα σας έλεγαν ότι η περηφάνια τους δεν τους επιτρέπει ούτε μεροληψίες ούτε διακρίσεις.Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η μόνη έντιμη κίνηση είναι να δοθούν τα 17.000 για αγορά τάμπλετ που θα χορηγηθούν στα σχολεία για τα παιδιά των δημοτών που δεν έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (και των εργαζομένων του Δήμου και κάθε άλλου γονιού)”

Η πρόταση:

“Διανύουμε μία από τις δύσκολες συγκυρίες που έχει γνωρίσει ο τόπος.Εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, οι πρωτοβουλίες του Δήμου οφείλουν να ιεραρχούν τις ανάγκες και να βάζουν προτεραιότητες.

Προτεραιότητα ετούτες τις κρίσιμες ώρες πρέπει να είναι όλα τα παιδιά των δημοτών μας, χωρίς καμία διάκριση.

Αυτή τη στιγμή που τα σχολεία βρίσκονται σε αναστολή, υπάρχουν παιδιά δεκάδων ίσως και εκατοντάδων οικογενειών που στερούνται τον τεχνικό εξοπλισμό για την ισότιμη πρόσβασή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εμείς τι απαντάμε στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των γονέων τους, τι απαντάμε στα αιτήματα των εκπαιδευτικών που αναζητούν λύσεις συναισθανόμενοι τη σοβαρότητα του προβλήματος;

Γνωρίζω και μιλώ με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου. Είναι άνθρωποι και με κοινωνική συναίσθηση. Είμαι βέβαιος ότι αν τους ρωτήσετε κι εσείς θα σας πουν να διαθέστε αυτά τα λεφτά για τις ανάγκες των συμπολιτών μας που τα χρειάζονται. Προτείνω λοιπόν με τις 17.000 € να αγοραστούν ΤΑΜΠΛΕΤ, 200 τουλάχιστον, τα οποία ο Δήμος κατόπιν συνεννοήσεως με τους Διευθυντές θα τα κάνει δωρεά στα σχολεία ( κυρίως στα Δημοτικά) αναλογικά προς το μαθητικό τους δυναμικό και θα παραμείνουν ως περιουσιακά στοιχεία των σχολείων για να αξιοποιούνται είτε στη διδασκαλία είτε σε έκτακτες συνθήκες.

Μπορεί να τα αγοράσει η Δημοτική αρχή και να τα μοιράσει στις σχολικές μονάδες.Θα έχουμε προσφέρει κοινωνικό έργο και θα έχουμε φανερώσει την αλληλεγγύη που σε τέτοιες ώρες είναι η δύναμη και η λύση που απαντά στις πραγματικές ανάγκες του πολίτη”

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Παπακώτσης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: