Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μπορούν όλοι να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσα από το site www.greekhoneyfestival.gr.
Διοργανώνεται εδώ και έντεκα συνεχή χρόνια, με εξαιρετική επιτυχία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρουν του κόσμου της παραγωγής και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. To 11ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας είναι ο νέος σύγχρονος θεσμός, που προσφέρει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου της μελισσοκομίας να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στον Μελισσοκομικό Τομέα.
Τα τελευταία 11 χρόνια, το Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί έναν, πανελλαδικής και πανευρωπαϊκής εμβέλειας, θεσμό στον μελισσοκομικό χώρο που, κάθε Δεκέμβριο, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κοινού και μελισσοκόμων. Δεκάδες παραγωγοί αγνού, ποιοτικού ελληνικού μελιού έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, μέσα από αυτό, στο κοινό τα προϊόντα τους, μεταξύ αυτών και εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν φέτος από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση ανέστειλαν τη διοργάνωσή του, ωστόσο το συνέδριο που διεξαγόταν παράλληλα στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί κανονικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Έτσι, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 θα μπορούν όλοι να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσα από το site www.greekhoneyfestival.gr.
Δείτε εδώ τους ομιλητές του συνεδρίου και τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που θα αναπτύξουν
Στο 11ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα παρουσιαστούν εισηγήσεις για όλα τα θέματα της μελισσοκομίας από καταξιωμένους επιστήμονες, ερευνητές, εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων, επιχειρηματίες και μελισσοκόμους.
Οι δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της μελισσοκομίας, θα έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα, ο καθένας από τον χώρο του, να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και τις συζητήσεις και να συμμετέχουν, με ερωτήσεις και σχόλια, στα θέματα που τους ενδιαφέρουν και στα προβλήματα που τους απασχολούν.
«Οι επιπτώσεις από την πανδημία που ενέσκηψε ως θύελλα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολλές. Ωστόσο, ο κόσμος της μελισσοκομίας εξακολουθεί να παράγει, η αγορά κάνει σταθερά βήματα, ενώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό είναι πως έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές του μελιού» τονίζει ο Ειρήνη Ψαχούλια, υπεύθυνη του Φεστιβάλ και του Συνεδρίου Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας.
Και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, όμως η αγορά έχει ανάγκη να ακούσει τους ειδικούς, τους επιστήμονες, να λάβει γνώση για τα μέτρα που λαμβάνονται, για το τι μέλλει γενέσθαι. Και βέβαια οι καταναλωτές έχουν ανάγκη να ενημερωθούν από υπεύθυνα χείλη με ποιο τρόπο θα εμπιστευτούν το καλό ελληνικό μέλι, αποφεύγοντας βιομηχανοποιημένα και αγνώστου προελεύσεως μέλι».
Μεγάλοι Χορηγοί του Συνεδρίου οι Attiki – Πίττας και Symbeeosis και Χορηγός το Κέντρο Ελληνικής Μελισσοκομίας – Παντελής Κάβουρας.