KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ψηφίστηκε η πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αχαρνών για την προστασία της υγείας

16/12/2020 09:15
2 '
δημαρχείο αχαρνών
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αχαρνών η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων και δημοτών από την πανδημία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πλέον αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών έχει ως εξής:

«Άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού από την πανδημία Covid19

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις των επιστημόνων για μεγάλη διασπορά του ιού στη Δυτική Αττική και στο Δήμο μας ειδικότερα.

Η στάση της κυβέρνησης, η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία σε κρίσιμους χώρους αλλά και η απουσία κρατικών υπηρεσιών που τώρα είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, μας γεμίζουν ανησυχία.

Ζητάμε:

  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.
  • Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.
  • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το Θριάσιο Νοσοκομείο που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στο Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Αντίστοιχα να ενισχυθούν τώρα όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν».
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: