11.4 C
Athens
11 Μαΐου 2021
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Κορμός με Oreo από τη Βίκυ Καράμπελα-Μίχα

Κορμός με Oreo από τη Βίκυ Καράμπελα-Μίχα

- Advertisement -
- Advertisement -

Έναν χριστουγεννιάτικο και νοστιμότατο κορμό με μπισκότα Οreο δημιουργεί για τους αναγνώστες του doxthi.gr , η Βίκυ Καράμπελα-Μίχα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Υλικά

Για την κρέμα με Oreo

  • 150 γραµ. μαλακό βούτυρο
  • 350 γραµ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ
  • 2 ½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 1 πακέτο Oreo

Για το παντεσπάνι

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.σ κοφτή κακάο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 40 γραµ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 4 και γάλα

Για το σερβίρισμα

  • 1½ φλ. σαντιγί
  • 5 Oreo σπασμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για 2-3 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα σταδιακά λίγο λίγο να μπει στο βούτυρο χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Αφού ρίξουμε όλο το τυρί κρέμα τότε ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας πάντα στην χαμηλή ταχύτητα την ζάχαρη άχνη σε 3-4 δόσεις. Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια.

Σπάμε τα μπισκότα οreo σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα με σπάτουλα και ανακατεύουμε. Για το παντεσπάνι Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Θα ψήσουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά για 1′ λεπτό σε δυνατή ταχύτητα να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να κρεμώσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε μέσα το λιωμένο κρύο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε τα μισά στερεά υλικά μέσα στα υγρά υλικά και με χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι που να μη βλέπουμε αλεύρι.

Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε αμέσως στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 13 λεπτά ακριβώς. Το παντεσπάνι είναι έτοιμο όταν έχει πάρει το διπλάσιο όγκο και όταν αγγίζουμε στο κέντρο του, έχει επαναφορά σαν σφουγγάρι. Αν το κέντρο του σας φαίνεται ότι είναι ακόμα υγρό, ψήστε το για ένα-δύο λεπτά επιπλέον. Όση ώρα ψήνεται το παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο απλώνουμε μία καθαρή πετσέτα. Πασπαλίζουμε ολόγυρα με ζάχαρη άχνη. Μόλις βγει το παντεσπάνι από το φούρνο καυτό όπως είναι, το αναποδογυρίζουμε επάνω στην αχνισμένη πετσέτα. Με προσοχή ξεκολλάμε τη λαδόκολλα από το παντεσπάνι.

Πιάνοντας την άκρη της πετσέτας τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το καυτό παντεσπάνι και το αφήνουμε με την ένωση προς τα κάτω επάνω στο δίσκο μέχρι να κρυώσει τελείως. Έχουμε το παντεσπάνι έτοιμο και όταν κρυώσει τελείως, το ξετυλίγουμε με προσοχή και το γεμίζουμε με την κρέμα. Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο σκεπασμένο.

Αν έρθει η ώρα να σερβίρουμε μπορούμε να γαρνίρουμε τον κορμό με σαντιγί και σπασμένα oreo. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -