11.4 C
Athens
27 Νοεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟEnglish academy: Όταν η τάξη του σχολείου εισέρχεται στο χώρο του σπιτιού

English academy: Όταν η τάξη του σχολείου εισέρχεται στο χώρο του σπιτιού

- Advertisement -
- Advertisement -

Μπορεί το 2020 να φάνταζε  ευοίωνη χρονιά , μας επιφύλασσε ωστόσο εκπλήξεις  και δοκιμασίες τοποθετώντας όλους μας σε μια νέα πραγματικότητα την οποία κληθήκαμε και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε…όσο πιο αισιόδοξα… Στη  νέα αυτή πραγματικότητα δεν έμειναν αμέτοχα τα παιδιά…

- Advertisement -
- Advertisement -

Άλλαξαν μάλιστα ριζικά την καθημερινότητα τους προσαρμοζόμενα στη νέα αυτή κατάσταση  και σε αυτό που τους ζητήθηκε.  Και κάποια από αυτά κατάλαβαν…  ενώ  άλλα αναγκάστηκαν να φορέσουν τη μάσκα που τους έδωσε  η μαμά  χωρίς να τους εξηγήσει. Μπορεί οι αθλητικές δραστηριότητες να μην συνεχίζονται , να μην βγαίνουν διάλειμμα στο προαύλιο του σχολείου και να μην παίζουν στις γειτονιές με τους φίλους τους… η ζωή  όμως συνεχίζεται , με όσα εμπόδια  και αν συναντάμε  και όσο δύσκολο και να φαντάζει  για εμάς τους «μεγάλους» , θα πρέπει να  φτιάξουμε  αναμνήσεις στα παιδιά. Έτσι θα θυμούνται την ηλικία των πέντε , των έντεκα ή και των δεκαεπτά ως μια όμορφη χρονιά.. διαφορετική μεν , όμορφη δε…

Το 2021 έφτασε και όλοι το υποδεχτήκαμε με μία ανάσα ανακούφισης. Είχαμε ανάγκη άλλωστε , περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να πιστέψουμε ότι  αφού η χρονιά αυτή φεύγει , παίρνει μαζί της και όλα τα δεινά. Προσβλέποντας στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων , έστω για τους μικρότερους σπουδαστές  και  βαδίζοντας σε μια έντονα μετέωρη κατάσταση όπου αγνοούμε το τέλος της  , ας μετατρέψουμε το σπίτι  μας , στο καταφύγιο και το φρούριο των παιδιών και όχι στη φυλακή τους. 

Οι μαθητές  σήμερα ξοδεύουν πολύ περισσότερο από άλλοτε χρόνο στο χώρο του σπιτιού , φροντίστε επομένως το επερχόμενο τέλος  της καραντίνας  τους ,  να τους αφήσει ένα θετικό πρόσημο .

Περάστε χρόνο με τα παιδιά σας , συζητήστε για όλα αυτά που τα απασχολούν , φτιάξτε παζλ, ζωγραφίστε και παίξτε μαζί τους . Επενδύστε σε παιχνίδια που εξάπτουν τη φαντασία τους και προωθούν τη δημιουργική και εκπαιδευτική πλευρά του παιχνιδιού. Ζητήστε τους να σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε και να φτιάξετε λιχουδιές.

Πείτε τους μπράβο γι αυτό που κατάφεραν , ευχαριστώ όταν κάνουν κάτι για εσάς και συγγνώμη όταν πρέπει . Προσπαθήστε να τα απομακρύνετε τις  ώρες που δεν έχουν διαδικτυακά μαθήματα από το μπλε φως των συσκευών και την αποχαύνωση που τους προσφέρουν όλα αυτά τα τεχνολογικά ερεθίσματα που λαμβάνουν σε καθημερινή βάση. Πηγαίνετε για περίπατο !

Εξερευνήστε φυσικά  τοπία της περιοχής και ομορφιές  που  φαινόντουσαν αδιάφορα προηγουμένως. Τέλος συγκεντρώστε μαζί τους ρούχα και παιχνίδια που πλέον δεν χρειάζονται , για να τα δωρίσετε και διδάξτε τους με αυτή την κίνηση την αξία της προσφοράς.

Όταν οι κανόνες και οι συμπεριφορές είναι ορθώς δοσμένες  από τον γονέα στο παιδί , εκείνο τις ενστερνίζεται και τις αποτυπώνει στις πράξεις του.

Η καραντίνα μας  σταδιακά θα φτάσει στο τέλος της. Κάθε στιγμή με το παιδί σας είναι  μοναδική . Προτού οι εκπαιδευτικές μονάδες μας γεμίσουν πάλι μαθητές , και ο ποιοτικός  χρόνος του εκάστοτε γονέα περιοριστεί ,  φροντίστε το σπίτι σας να γεμίσει με τα γέλια των παιδιών σας και να εκμεταλλευτείτε κάθε μικρή στιγμή που θα μπορείτε να έχετε μαζί τους.

Η διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό του Εκπαιδευτικού μας Ιδρύματος εύχεται ολόψυχα Καλή χρονιά με υγεία και σύντομα να επανέλθουμε αλώβητοι στην κανονικότητα !

The English Academy

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -