KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

HOT STORY

Ασπίδα αστυνομικής προστασίας στις Αχαρνές. Αναθεωρημένο σχέδιο και πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός

14/01/2021 11:49
Ανανεώθηκε 14/01/2021 11:50
3 '
spyros_vrettos
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ασπίδα αστυνομικής προστασίας στην πόλη των Αχαρνών πρόκειται να στηθεί το επόμενο διάστημα ως απάντηση στα περιστατικά εγκληματικότητας και παραβατικότητας που καταγράφονται στην περιοχή. Μάλιστα, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εφαρμοστεί καινούργιο-ενισχυμένο σχέδιο αστυνομικής δράσης.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι αποφάσεις, όπως τόνισε ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός σε συνέντευξή του στο Focustv, ελήφθησαν κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας, στους οποίους μετέφερε την απόγνωση που επικρατεί στους κατοίκους του δήμου και ζήτησε επιτακτικά να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που μαστίζει την περιοχή. Ο κ. Βρεττός ασκεί συνεχείς πιέσεις και κρατά επαφή με την ελληνική αστυνομία και το αρχηγείο για ν αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρεττός ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοϊδη να στηθεί μια ομπρέλα προστασίας στην πόλη, όπως έγινε στα Εξάρχεια, με ισχυρή 24 ωρη αστυνόμευση η οποία θ΄αποτρέπει παράνομες και παραβατικές συμπεριφορές. Παράλληλα, θα ληφθεί δέσμη μέτρων που θα συνεπικουρούν την προσπάθεια της ΕΛΑΣ.

Νέο σχέδιο αστυνόμευσης

Σε αυτό το πλαίσιο, τίθεται σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα αναθεωρημένο σχέδιο αστυνομικής δράσης σε ολόκληρη την πόλη, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και περιπολίες διασκορπισμένες σε όλα τα σημεία. Επιβολή σκληρότερων μέτρων από την ελληνική αστυνομία με σκοπό την ασφυκτική πίεση προς την παρανομία.

Συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων

Ο κ. Βρεττός εξέφρασε την σταθερή στάση του δήμου ότι για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, όπως και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε οι εγκληματίες να έρχονται αντιμέτωποι με σκληρότερες ποινές. Χρειάζεται η συνεργασία των υπουργείων εργασίας, υγείας και δικαιοσύνης προκειμένου ν΄αλλάξει το τοπίο και ν΄απομονωθούν συμπεριφορές που δημιουργούν προβλήματα και θέτουν σε κίνδυνο τους δημότες.

Πενταψήφιος αριθμός

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα στηθεί πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός στον δήμο ο οποίος θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και οποιοσδήποτε δημότης θα μπορεί να καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο για να καταθέσει περιστατικά. Στη συνέχεια τα σοβαρά περιστατικά θα στέλνονται στην ΕΛΑΣ. “Το κάνουμε γιατί ως δήμος θέλουμε να έχουμε εικόνα του αριθμού των περιστατικών, της σπουδαιότητας κλπ. Θέλουμε να χαρτογραφήσουμε την περιοχή και να καταγράφουμε τα αληθινά γεγονότα και όχι αυτά που αναρτώνται στα social media” σημείωσε ο κ. Βρεττός.

Ηλεκτροφωτισμός

Εντός του 2021 αναμένεται να τοποθετεί εργολάβος και να ξεκινήσει η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το δίκτυο του δήμου Αχαρνών, με σκοπό να φωτιστεί όλη η πόλη. Η μελέτη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Επίσκεψη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος, θα υπάρξει επίσκεψη του υπουργού προστασίας του πολίτη στις Αχαρνές κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν νέες δράσεις και πρωτοβουλίες για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή. Επίσης, για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος έχει ζητήσει ακρόαση από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει δείξει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του για την περιοχή.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: