KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

“Είμαστε ένα Click πριν το κλείσιμο” φώναξαν έμποροι και βιοτέχνες των Αχαρνών

22/01/2021 08:02
Ανανεώθηκε 22/01/2021 08:03
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με σύνθημα « ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ  CLICK ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ» μέλη του  ΣΕΒΑ – (Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αχαρνών),  πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αχαρνών. 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αν και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ήταν ενδεικτικός του σοβαρού προβλήματος που υπάρχει στις επιχειρήσεις των Αχαρνών, όσοι έδωσαν “το παρών” διεκδίκησαν για όλους να παρθούν, άμεσα, ουσιαστικά  μέτρα στήριξης ώστε να αποφύγουν το οριστικό  κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, όλων των επαγγελματιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

• Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

• Ο τρέχων κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

• Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

• Φθηνότερα τιμολόγια για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση. Καμία διακοπή παροχής στα παραπάνω λόγω χρεών που συσσωρεύτηκαν εν μέσω της πανδημίας.

•Επιδότηση ενοικίου στο 100% για όσους επαγγελματίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

•Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στην εφορία και στις τράπεζες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

•Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ. Απόσυρση του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

•Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.

Ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ

www.PhotoImage.gr

Λάμπης Καλογεράκης

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: