11.4 C
Athens
6 Μαρτίου 2021
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Προτάσεις για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου από τη Βίκυ Καράμπελα-Μίχα

Προτάσεις για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου από τη Βίκυ Καράμπελα-Μίχα

- Advertisement -
- Advertisement -

Η ημέρα των ερωτευμένων έχει τη δική της χάρη και παρόλο που βρισκόμαστε σε καραντίνα, σας δίνεται η ευκαιρία για να ξεφύγετε λίγο και να ετοιμάσετε κάτι ρομαντικό για το ταίρι σας. Η Βίκυ Καράμπελα-Μίχα σας προτείνει πιάτα για να διαλέξετε δίνοντας έναν πραγματικά ιδιαίτερο (και νόστιμο) τόνο στην ξεχωριστή αυτή μέρα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Αγίου Βαλεντίνου κοχλάκι

Σούπα βελουτέ με οστρακοειδή

Υλικά 10 χτένια

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό μύδια
  • 10 φέτες μπέικον
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλερι
  • 2 καρότα μεγάλα, σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πατάτες μέτριες, σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι,
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Βάζετε τα θαλασσινά εκτός τα χτένια να μουλιάσουν σε κρύο νερό για περίπου 1 ώρα, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό (για να φύγει η άμμος). Καθαρίζετε τα οστρακοειδή από το κέλυφος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σούπα βελουτέ με οστρακοειδή

Αφήνετε μερικά ολόκληρα για τη διακόσμηση των πιάτων. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ζουμί των θαλασσινών και 6 ποτήρια επιπλέον νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και βάζετε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Περνάμε τα χτένια και το μπέικον με λίγο βούτυρο από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη Λίγο πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε τη σούπα και ρίχνετε τα θαλασσινά τα χτένια και το μπέικον και τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

………………………………………………………………………………………………………..

Αλμυρά cupcakes γαρίδας

Για τα cupcakes

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι
  • σε σκόνη 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3 αβγά μέτρια
  • 150 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Για το γλάσο

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κονιάκ
  • Για τις γαρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 γαρίδες αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Για τα cupacakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα για cupcakes. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αναμειχθεί με το ελαιόλαδο και να καβουρδιστεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλμυρά cupcakes γαρίδας

Αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. Με το που απορροφηθούν τα αυγά προσθέτουμε το νερό και τον πελτέ ντομάτας. Μεταφέρουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα καλύπτοντας με ζύμη μέχρι τα ¾ του ύψους σε κάθε χαρτάκι. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα cupcakes. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.

Για το γλάσο

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι τη ζάχαρη άχνη με το κονιάκ μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο. Απλώνουμε 1 κ.γ. πάνω από κάθε cupcake.

Για τις γαρίδες

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη κρατώντας το κεφάλι και την ουρά τους. Αφαιρούμε το έντερο από τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και από τις 2 πλευρές. Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε πάνω από τα cupcakes βάζοντας μία γαρίδα πάνω από ένα cupcake. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -