11.4 C
Athens
15 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΥπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων σε όλο τον Δήμο Φυλής για την αντιμετώπιση...

Υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων σε όλο τον Δήμο Φυλής για την αντιμετώπιση της “Μήδειας”. Στην πρώτη γραμμή ο Χρήστος Παππούς. Κέρδισε τη μάχη στη Φυλή, με ελάχιστα μέσα, η Ελένη Λιάκου

- Advertisement -
- Advertisement -

Μια πραγματική μάχη με τη «Μήδεια», καθώς κατά περιόδους η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα πυκνή, έδωσαν, καθόλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, τα συνεργεία και οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Φυλής. Το χιόνι κάλυψε δέντρα, στέγες, αυλές και αυτοκίνητα, ενώ την Τρίτη που χιόνιζε ακατάπαυστα όλη ημέρα, υπήρχαν περιοχές στο Δήμου, όπου κάθε προσπάθεια να διατηρηθούν ανοικτοί οι δρόμοι απέβαινε μάταιη.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στα Άνω Λιόσια, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Πανόραμα και τη Ζωφριά, όπου οι αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν – κυρίως κάθετοι στη Μεγ. Αλεξάνδρου με μεγάλη κατωφέρεια – ενώ προσβάσιμη ήταν η κεντρική λεωφόρος. Ο αποχιονισμός των κάθετων οδών ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, οπότε κατέστη δυνατός και ο εφοδιασμός των ποιμνιοστασίων του Πανοράματος και της Ζωφριάς με νερό και ζωοτροφές. Επίσης, συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν εκχιονισμό και ρίψεις αλατιού στους Σταθμούς του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και στις στάσεις των λεωφορείων.

Επίσης, πυρετωδώς εργάστηκαν τα συνεργεία και στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου, προκειμένου να παραμείνει ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι και να αποχιονιστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα και οι δευτερεύοντες.

Αξίζει να αναφερθεί, η ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο οποίος κυριολεκτικά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, συχνά πίσω από τα μηχανήματα του Δήμου στη Ζωφριά, το Πανόραμα, τη Δροσούπολη, προκειμένου να συντονίζει ο ίδιος την επιχείρηση.

Κέρδισε τον «πόλεμο» η Φυλή

Η μερίδα του λέοντος, ωστόσο και εκεί που δόθηκε πραγματικός πόλεμος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ανήκει στη δημοτική ενότητα Φυλής, καθώς βάλλεται περισσότερο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του Δήμου, λόγω του υψόμετρου και της απόλυτης γειτνίασης με την Πάρνηθα.

Επί ποδός, από τις πρώτες στιγμές της κακοκαιρίας, ήταν η αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, η οποία μαζί με τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και φυσικά τους εργαζόμενους προσπάθησαν να κάνουν το ανέφικτο, εφικτό. Αρνούμενη να αφήσει έστω και για μια ώρα, το πόστο της στο δημαρχείο της Φυλής, η κα Λιάκου βρέθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της θητείας της και πέρασε με επιτυχία κάθε εξέταση. Αν και η προσπάθεια δεν ήταν καθόλου εύκολη, δεδομένης της συνεχούς πυκνής χιονόπτωσης που δεν άφηνε περιθώριο εφησυχασμού στα εκχιονιστικά οχήματα του Δήμου, τη δεύτερη κιόλας ημέρα όλοι οι δρόμοι – ακόμα και τα στενά – ήταν ανοικτοί και προσβάσιμοι.

Ελένη Λιάκου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλος ο αγώνας στη Χασιά δόθηκε με ελάχιστα μηχανήματα από τον Δήμο (καθώς υπήρχε ανάγκη να επιχειρήσουν και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες) και στηρίχθηκε κυρίως στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι επιχειρούσαν με κάθε μέσο που είχαν στη διάθεσή τους. Το βράδυ της Τρίτης, εξάλλου, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες, με τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ και της COSMOTE, τα συνεργεία των οποίων συνεπικουρούνταν από εργαζόμενους της δημοτικής ενότητας.

Ελένη Λιάκου: «Ο χιονιάς δοκίμασε την αντοχή όλων»

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και ενώ είχε ομαλοποιηθεί πλήρως το οδικό δίκτυο στη Χασιά, η Ελένη Λιάκου, με ανάρτησή της σε σελίδα “Φυλή-Χασιά” ευχαρίστησε τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας για την κατανόηση και την υπομονή τους.

“Ομαλοποιήθηκε πλήρως η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Φυλής, καθώς ανοικτοί είναι οι πλέον όλοι οι δρόμοι στη Δημοτική Ενότητα. Εκχιονιστικά οχήματα και μηχανήματα του Δήμου επιχειρούσαν όλη την ημέρα, ώστε να μη μείνει δρόμος ή στενό κλειστά από χιόνι ή πάγο. Επίσης, από χθες έχουν αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες στην περιοχή, από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της COSMOTE, με την υποβοήθηση οχημάτων του Δήμου. Αύριο Πέμπτη, φορτηγά και άλλα οχήματα θα καθαρίσουν τα πλαϊνά των δρόμων από το χιόνι” ανέφερε στην ανάρτησή της.

Και πρόσθεσε: “Ο χιονιάς που χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός δοκίμασε την αντοχή όλων μας. Όλοι μαζί ως δημοτική αρχή, με πρώτο τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, ήμασταν παρόντες σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, συχνά υπερβαίνοντας τις δυνάμεις μας. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπομονή”.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -