11.4 C
Athens
7 Ιουνίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΤο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους, το Πάρκο υψηλής τεχνολογίας...

Το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους, το Πάρκο υψηλής τεχνολογίας και η παλαιότερη άρνηση της κυβέρνησης να το δώσει στον Δήμο

- Advertisement -

Μια σημαντική στιγμή για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού αποτέλεσε η υπογραφή της συμφωνίας με τη ΓΑΙΑΟΣΕ και του ΟΣΕ για να παραχωρηθεί το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Δήμο και τη μετατροπή του σε Πάρκο υψηλής τεχνολογίας, πολιτισμού και αναψυχής. Μια στιγμή που έγινε ακόμα πιο σημαντική και συμβολική, με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους Αγίους Αναργύρους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης, είτε ως πρωθυπουργός, είτε ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτεται την πόλη των Αγίων Αναργύρων, για την οποία μάλλον τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια. Είναι η πρώτη φορά που με την παρουσία του θέλησε να σηματοδοτήσει τη δική του συμβολή σε αυτήν την υπογραφή.

Το ΟΧΙ του Υπουργείου Μεταφορών στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Διότι πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί το γεγονός ότι 15 μήνες πριν η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ήταν αρνητική στο αίτημα να αποδοθεί το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Δήμο, με την αιτιολογία ότι οι εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τον ΟΣΕ ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Όπως είχε χαρακτηριστικά τότε απαντήσει ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης σε ερώτηση του βουλευτή της ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, «δεν μπορεί να γίνει αυτήν τη στιγμή άμεσα μια δωρεάν παραχώρηση», προσθέτοντας ωστόσο ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι αρμόδιοι φορείς, δηλαδή ο ΟΣΕ, η ΓΑΙΑΟΣΕ, είναι διατεθειμένοι σε κάθε περίπτωση να συζητήσουν και με την κοινωνία μια αμοιβαία επωφελή λύση.

«Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε και ο δήμος, για παράδειγμα, να υποβάλει και ένα αίτημα προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ ως προς την ενδεχόμενη αξιοποίηση της περιοχής και του συγκεκριμένου σταθμού για παράδειγμα μέσω μισθώσεως. Όμως, αν η ΓΑΙΑΟΣΕ αποφασίσει την αξιοποίηση της περιουσίας, θα μπορούσε και ο δήμος να είναι ένας από τους οποίους που θα μπορούσε να συμμετέχει σ’ αυτόν τον διαγωνισμό» είχε υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Από αμαξοστάσιο σε Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του παλιού αμαξοστασίου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως είναι «μια ευκαιρία για μια σημαντική αστική ανάπλαση για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αθήνας. Ο Δήμος τώρα έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί και να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο και πιστεύω και ότι ο συνδυασμός δράσεων που αφορούν την υψηλή τεχνολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την αναψυχή είναι το σωστό μείγμα προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα αυτός ο χώρος προς όφελος των δημοτών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον του ήταν, είναι πάντα και θα είναι στραμμένο στη Δυτική Αθήνα,  καθώς έχει τη χαρά και την τιμή να πολιτεύεται στην περιοχή από το 2004.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, σημείωσε ότι «έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό που αφορά τη νέα γενιά να δώσουμε μία κατεύθυνση και μία ώθηση και να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθειά που κάνετε για την ανασύνταξη της χώρας και στη νέα κατεύθυνση που προσπαθείτε να δώσετε. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό πλάνο. Το σημείο ορόσημο θεωρούμε ότι θα είναι το μουσείο ρομποτικής, το οποίο θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη, υπάρχουν στη χώρα εκατοντάδες εφευρέτες πιστοποιημένοι αλλά και εκατοντάδες ομάδες ρομποτικής».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου, δήλωσε ενθουσιασμένος, «διότι δεν έχουμε μόνο την αναβάθμιση του ακινήτου, αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο διάλογου με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίρμπα

Σταύρος Τσίρμπας (Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού): Είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς κ. Πρωθυπουργέ, πραγματικά είναι ίσως η ιστορικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της πόλης μας και γίνεται με τη δική σας παρέμβαση, το δικό σας ενδιαφέρον και της κυβέρνησής σας και των άξιων συνεργατών σας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ χαίρομαι πάντα Δήμαρχε όταν είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία λέμε.

Το τεχνολογικό πάρκο (tech campus) που προβλέπεται να δημιουργηθεί στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ θεωρείται, όταν ολοκληρωθεί, ένα έργο σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στον εγκαταλελειμμένο σήμερα χώρο προβλέπεται να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος, αθλητικοί χώροι, χώροι ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο καθώς και σιδηροδρομικό μουσείο.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί η αναβίωση της παλιάς γραμμής του τραμ που θα συνδέει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τον σταθμό Λαρίσης περνώντας μέσα από το τεχνολογικό πάρκο.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -