KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Έρευνες για τους φυσικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν, Αχαρνές, Φυλή, ‘Ιλιον και Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό

16/03/2021 10:48
Ανανεώθηκε 16/03/2021 10:54
2 '
Έρευνες για τους φυσικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν, Αχαρνές, Φυλή, 'Ιλιον και Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στο μικροσκόπιο ερευνών σε σχέση με τους φυσικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο καθένας ξεχωριστά, μπαίνουν 30 δήμοι της Αττικής, μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι Αχαρνών, Φυλής, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο, που θα αναλύσει την εκτίμηση των κινδύνων και θα διαμορφώσει ειδικά σχέδια αντιμετώπισής τους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το έργο θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συμφωνία με την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΚΠΑ.

Για τον κίνδυνο πλημμυρών επελέγησαν να μελετηθούν περιοχές που παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αχαρνών και Ιλίου (Κηφισός).

Για τον κίνδυνο πυρκαγιάς επελέγησαν περιοχές στις οποίες συνυπάρχουν δασικές εκτάσεις με σπίτια και οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μεταξύ αυτών οι Θρακομακεδόνες (Δήμος Αχαρνών). 

Για τον κίνδυνο σεισμού θα μελετηθούν, μεταξύ άλλων, οι δήμοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου, Φυλής και Αχαρνών.

Οι επιστήμονες θα αξιοποιήσουν στοιχεία από την ιστορικότητα εμφάνισης καταστροφικών φαινομένων ανά περιοχή, από δορυφορικές παρατηρήσεις, πληροφορίες για το γεωλογικό υπόβαθρο, τις χρήσεις γης, τα χαρακτηριστικά του κατά τόπους πληθυσμού ενώ θα προτείνουν έργα προστασίας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: