KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Αυτοί είναι οι 5 δράστες (και από τα Άνω Λιόσια) που έκλεβαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ

24/03/2021 15:35
Ανανεώθηκε 24/03/2021 15:50
2 '
αστυνομία
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δεκαεννέα κλοπές και απόπειρες κλοπής από οικίες, 5 ληστείες σε οικίες και κλοπή από αυτοκίνητο είχαν κάνει σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, τα μέλη της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την αστυνομία και τα στοιχεία τους δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Τουλάχιστον ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης είναι από τα Άνω Λιόσια.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι συλληφθέντες έμπαιναν στα σπίτια με το πρόσχημα της ιδιότητας τεχνικών της ΔΕΗ ή συντηρητών ανελκυστήρων και κατάκλεβαν τους ενοίκους, κατά βάση ηλικιωμένους, που εξαπατούνται εύκολα.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη σύλληψή τους, κατασχέθηκαν ένα κλεμμένο πιστόλι αστυνομικού, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και ρολογιών καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων μεγάλης αξίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της, που διατηρούσαν συγγενικές σχέσεις, είχαν συστήσει και ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ μεταξύ τους υπήρχε διακριτή ιεραρχική δομή με συγκεκριμένους ρόλους για τον καθένα.

Πιο αναλυτικά, τα ηγετικά μέλη εμφανίζονταν στους ηλικιωμένους και συστήνονταν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. ή τεχνικοί ανελκυστήρων. Ακολούθως εισέρχονταν στις οικίες και με διάφορα τεχνάσματα οδηγούσαν τους ηλικιωμένους στο χώρο της κουζίνας, όπου τους «εγκλώβιζαν» μετακινώντας συσκευές κ.λπ.

Κατά τον χρόνο αυτό, ενημέρωναν τηλεφωνικά και έδιναν κατευθύνσεις στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εισέρχονταν ανενόχλητα στις οικίες και αφαιρούσαν τιμαλφή.

Σε περίπτωση που οι ένοικοι αρνούνταν την είσοδο στην οικία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, απωθώντας ή απειλώντας τους ηλικιωμένους.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της, υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, ενώ τα μέλη της, αν και δήλωναν μικρά εισοδήματα και άστεγοι, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνταν στον τομέα του real estate, αναζητώντας ακίνητα και οικόπεδα για αγορά, επενδύοντας ποσά που αγγίζουν ακόμα και τις 80.000 ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για αδικήματα με τον ίδιο τρόπο δράσης ενώ δύο από αυτούς έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης.

Δείτε εδώ ποιοι είναι οι 5 συλληφθέντες

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: