11.4 C
Athens
6 Μαΐου 2021
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία για να μη χαθεί και η επόμενη...

Λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία για να μη χαθεί και η επόμενη σχολική χρονιά ζητά η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής

- Advertisement -
- Advertisement -

- Advertisement -
- Advertisement -

       

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων και Φυλής παρακολουθώντας βήμα βήμα την πορεία της Εκπαίδευσης κατά το διάστημα της πανδημίας για άλλη μία φορά διαπίστωσε τα κάτωθι συμπεράσματα.

Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα Λύκεια και από την πρώτη μέρα εντοπίστηκαν κρούσματα  κορονοϊού σε σχολεία του Δήμου μας. Συγκεκριμένα ανεστάλη η λειτουργία του 1ου  και 3ου ΓΕΛ Α. Λιοσίων και τμήματα του ΓΕΛ. Φυλής και του ΕΠΑΛ.

H ανησυχία γονιών αλλά και μαθητών  για το “ασφαλές “  άνοιγμα των σχολείων, με μόνο μέτρο το self test δυστυχώς επαληθεύτηκε.

Αναμενόμενο, βέβαια, αφού η κυβέρνηση  άνοιξε τα σχολεία ακριβώς όπως έκλεισαν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και με ακόμα πιο επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση.

Ένα χρόνο τώρα έχουν αφήσει τα σχολεία χωρίς υποδομές και επαρκές προσωπικό. Κλείνουν τα αυτιά τους στα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών που ζητάνε αραίωση μαθητών στα τμήματα  και ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης  πάλι σε γονείς και μαθητές καλώντας τους να γίνουν και υγειονομικοί!

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν  έγινε καμία πρόβλεψη για  να υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί που θα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους, που δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα στα σχολεία που δεν έχουν ήδη κλείσει λόγω κρούσματος, τα παιδιά μας να κάνουν κενά ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα!

Δεν έγινε καμία πρόβλεψη για να μπορέσουν τα παιδιά, τα οποία τα τμήματά τους έκλεισαν, κατά το ήμισυ (π.χ κλείσιμο μόνο τμημάτων κατεύθυνσης στο 3ο ΓΕΛ, μόλις μια μέρα πριν κλείσει όλο το σχολείο), να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας με τηλεκπαίδευση, αφού οι καθηγητές τους, διδάσκουν δια ζώσης στο σχολείο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μισά παιδιά στο σπίτι, μισά στο σχολείο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα σχολεία μας απ΄ την αρχή της σχολικής χρονιάς θα μπορούσαν να είναι ανοιχτά, αν είχαν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, ώστε να μην υπάρχουν κενά στη μόρφωση και στην κοινωνική ζωή των παιδιών μας. 

Όλοι εμείς που αγωνιούμε για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με τη μόρφωση και τη ζωή τους. 

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα να απαιτούμε την λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία, για να μη χαθεί και η επόμενη σχολική χρονιά και διεκδικούμε:

  • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Άμεση στελέχωση του Κ. Υ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ και μετατροπή του σε κέντρο υγείας με 24ωρη λειτουργία με  γιατρούς όλων των ειδικοτήτων
  • Υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού των καθηγητών εδώ και τώρα.
  • Αραίωση των τμημάτων – 15 μαθητές στην τάξη.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και για ενισχυτική διδασκαλία.
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων στην Α’ Λυκείου.
  • Να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές. Σε μια χρονιά με συνθήκες πανδημίας, σε μια χρονιά που τα Λύκεια είναι κλειστά για τουλάχιστον 6 μήνες και χωρίς ουσιαστική πρόβλεψη για το πότε θα καταφέρουν τα παιδιά να μπουν στις τάξεις τους, είναι τουλάχιστον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ να δρομολογούνται τέτοιου είδους αλλαγές. Αλλαγές που εξαντλούν ψυχολογικά τους μαθητές.
  • Να μη διενεργηθούν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια και να αναπροσαρμοστεί η ύλη από την Α’ έως την Γ’ Λυκείου.
  • Να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για να μην προσμετρηθεί καμία απουσία που έγινε και θα γίνει στην διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Τηλεκπαίδευση που επέβαλε η κυβέρνηση σαν λύση ανάγκης, χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο για να εξασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών, όπως ένα κράτος οφείλει να κάνει.

Για το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων : Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Για το 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων : Το ΔΣ

Για το 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων : Το ΔΣ

To ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -