11.4 C
Athens
10 Μαΐου 2021
Αρχική HOT STORY Διαμαρτυρία γονέων και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών για το Webex. Έλλειψη...

Διαμαρτυρία γονέων και καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών για το Webex. Έλλειψη εξοπλισμού και υπέρογκες χρεώσεις

- Advertisement -
- Advertisement -

Για την αδυναμία πολλών μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και μεγάλων χρεώσεων στη χρήση δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας, διαμαρτύρονται ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται  στο κείμενο έχουν προέλθει  από προσπάθειες επικοινωνίας με τις εταιρείες, με συγκεκριμένα τηλέφωνα εκπαιδευτικών και μαθητών και είναι πλήρως τεκμηριωμένα.

Ακολουθεί το κείμενο της διαμαρτυρίας:

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό όλο και μικρότερη συμμετοχή των μαθητών στα διαδικτυακά μαθήματα. Σύμφωνα με τους μαθητές μας κατά το τελευταίο δίμηνο του 2020 που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά μαθήματα, υπήρχαν χρεώσεις στα δεδομένα, χαμηλές κυρίως στην διαδικασία εισόδου του μαθητή στο κάθε μάθημα και μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια παρακολούθησης βίντεο. (Η χρήση βίντεο είναι απαραίτητη εφόσον διδάσκονται εργαστηριακά μαθήματα και απαιτείται επίδειξη διαδικασιών).

Οι  χρεώσεις αυξήθηκαν υπέρογκα με την καινούρια χρονιά, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ανάληψη της οικονομικής επιβάρυνσης από τις οικογένειες των μαθητών. Οι λόγοι που επιβάλλουν στους μαθητές τη χρήση δεδομένων και όχι WiFi είναι οι παρακάτω:

  • ορισμένοι μαθητές δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο, 
  • μπορεί να υπάρχουν δύο ή περισσότεροι μαθητές που χρησιμοποιούν το ίντερνετ και κατά συνέπεια δεν επαρκεί η σύνδεση,
  • υπάρχουν περιοχές στο Μενίδι όπου δεν υπάρχει δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας ή δεν πιάνει καθόλου το ίντερνετ,
  • υπάρχουν προβλήματα διακοπής της σταθερής τηλεφωνίας ή του ίντερνετ ( άλλωστε και στο παρελθόν πολύ συχνά το σχολείο μας έμεινε χωρίς ίντερνετ και αναγκάζονταν συνάδελφοι να χρησιμοποιούν τα δικά τους δεδομένα για τη λειτουργία του σχολείου),
  • πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο μαθητές να μετακομίσουν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Στο διάστημα που μας πέρασε πολλοί μαθητές έχουν εξαναγκαστεί να βάλουν γραμμή σταθερού τηλεφώνου, να αναβαθμίσουν τη σύνδεσή τους σε μεγαλύτερες ταχύτητες ή να κάνουν σύμβαση στην κινητή τηλεφωνία για απεριόριστα δεδομένα. Όλα αυτά σε μία περιοχή όπου τα παιδιά αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχαν σταθερό τηλέφωνο.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε εγγράφως, με τις εταιρείες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να σταματήσουν πλέον οι χρεώσεις, εφόσον σύμφωνα με το υπουργείο δεν πρέπει να χρεώνονται δεδομένα για χρήση  Webex. 

Οι εταιρείες παρότι δέχονται ότι  η χρήση του webex είναι δωρεάν και προσέφεραν για αποκατάσταση του προβλήματος 1 ή 10 giga (ανάλογα με την εταιρεία) εξακολουθούν να χρεώνουν τα δεδομένα των μαθητών.

Απαιτούμε:

  • την άμεση διακοπή των χρεώσεων,
  • τη διαγραφή  ή επιστροφή όλων  των χρεώσεων από 10/11/2021 μέχρι σήμερα,  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,
  • άμεση ενημέρωση για τη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών,
  • το λόγο για τον οποίο έγιναν οι άνω χρεώσεις το διάστημα από 10/11/2020 έως σήμερα,
  • με ποια διαδικασία μπορούμε στο εξής να κάνουμε χρήση της πλατφόρμας webex για τηλεκπαίδευση χωρίς χρέωση.

Λόγω της επείγουσας φύσης του προβλήματος, παρακαλώ για την άμεση ανταπόκρισή σας, ώστε να μπορέσουν και οι μαθητές που έχουν διακόψει, λόγω του κόστους της, να επανέλθουν στην τηλεκπαίδευση όταν αυτή λειτουργεί.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών

&

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών


- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -