KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

LIFESTYLE

Είναι τα χειροποίητα κοσμήματα η νέα τάση;

05/05/2021 14:50
3 '
κοσμήματα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Πώς να φτιάξεις μόνη σου χειροποίητα κοσμήματα και να κάνεις τη διαφορά

Τον τελευταίο χρόνο, οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στο σπίτι, αναζητώντας τρόπους να  ̎γεμίσουμε ̎ εποικοδομητικά την ημέρα μας . Ένα χόμπι που πολλές από εμάς έχουμε ξεκινήσει είναι η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων, μια ασχολία άκρως διασκεδαστική, αγχολυτική και με χαμηλό κόστος.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Τα χειροποίητα κοσμήματα είναι μοναδικά και φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα το hot fashion trend για μια ακόμη σεζόν και must επιλογή των απανταχού fashionistas,  που θέλουν να αισθάνονται μοναδικές.

Κοσμήματα γυναικεία φτιαγμένα και εμπνευσμένα αποκλειστικά για σένα. Κολιέ με έντονα χρώματα, βραχιόλια με κλωστές και τρουκς που θα σε συντροφεύουν στις καλοκαιρινές και όχι μόνο εξόδους σου.

Παρακάτω, αναλύονται τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστείς στο ξεκίνημά σου και κάποια φανταστικά DIY Tutorials για μοναδικά καλοκαιρινά χειροποίητα κοσμήματα.

Υλικά και εξαρτήματα που θα χρειαστείς:

  • Ένας άνετος πάγκος εργασίας

Το τραπέζι της κουζίνας για παράδειγμα μπορεί να λειτουργήσει άψογα, αφού το αδειάσεις από τα περιττά πράγματα.

  • Καλής ποιότητας ψαλίδι, κόφτης και πένσα
  • Κουμπώματα και ακροδέκτες
  • Στοπάκια, για να μην κουνιούνται οι χάντρες.
  • Συνδετικούς κρίκους
  • Χάντρες

Μπορείς να προμηθευτείς χάντρες πλαστικές, κεραμικές, από τσόχα ή ξύλινες.

Ως βάση για κάθε δημιουργία σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορδέλες, δέρμα, σύρμα ή ελαστική κλωστή. Ακόμα, η πετονιά είναι ένα ανθεκτικό υλικό και μάλιστα χαμηλού κόστους.

Τι μπορείς να φτιάξεις;

Κολιέ με πέτρες

Εξαιρετικά κομψό και μπορεί να φορεθεί από το πρωί ως το βράδυ. Θα χρειαστείς σπάγκο, σύρμα, κορδέλα και πολλές πετρούλες με τρύπα στη μέση, στο χρώμα και μέγεθος που προτιμάς.

Μπορείς να περάσεις τις πέτρες με το χέρι ή με τη βοήθεια μιας βελόνας, αφού την περάσεις πρώτα από τον σπάγκο.

Κολιέ με χάντρες

Θα χρειαστείς σύρμα, πενσάκι, χάντρες στο χρώμα της επιλογής σου, κούμπωμα και αλυσίδα. Στην αρχή θα πρέπει να περάσεις μια μια τις χάντρες στο σύρμα και να φτιάξεις τρεις διπλές σειρές. Αφού ενώσεις αυτές τις σειρές με κούμπωμα, πλέξε τις όπως μια απλή πλεξούδα και πέρασε και από την άλλη πλευρά κούμπωμα. Στη συνέχεια, πέρασε την αλυσίδα σου και το κολιέ σου είναι έτοιμο.

Βραχιόλι με τρουκς

Αν είσαι fan των τρουκς, τότε μπορείς να προμηθευτείς είτε δερμάτινα, είτε υφασμάτινα λουράκια και να τα κουμπώσεις ή να τα κολλήσεις πάνω τους. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι στιλάτο και μοντέρνο.

Τα παραπάνω tutorials για καλοκαιρινά κοσμήματα γυναικεία, θα σε βοηθήσουν να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητά σου και να δημιουργήσεις μοναδικά αξεσουάρ που διακρίνονται από κομψότητα.

Σημαντικά tips:

  • Στην αρχή πειραματίσου με πιο φτηνά υλικά, μέχρι να εξασκηθείς στη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων.
  • Αν σου περισσεύουν κάποια υλικά, αποθήκευσέ τα, καθώς μπορεί να σου χρειαστούν σε κάποια από τις επόμενες δημιουργίες σου.
  • Φρόντισε να ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το κοινό γούστο και τις τάσεις της κάθε εποχής. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου για να δημιουργήσεις κοσμήματα γυναικεία με πρωτότυπα σχέδια.

Να θυμάσαι ότι ένα ιδιαίτερο κόσμημα μπορεί να καλύψει όλες σου τις απαιτήσεις και να σε κάνει να ξεχωρίζεις, ακόμα και αν συνοδεύει ένα πολύ απλό outfit.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: