11.4 C
Athens
26 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΆγγελος Αραμπατζής: Ο αντιδήμαρχος που ευαισθητοποίησε τις Αχαρνές για τα αδέσποτα ζώα

Άγγελος Αραμπατζής: Ο αντιδήμαρχος που ευαισθητοποίησε τις Αχαρνές για τα αδέσποτα ζώα

- Advertisement -

Η ευαισθησία και η αποτελεσματικότητά του στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων έβγαλαν τον δήμο Αχαρνών από τη δύσκολη θέση και τον οδήγησαν σε μια νέα εποχή. Η εργατικότητά του ανεξαρτήτως πόστου τον έχει κατατάξει στους πλέον αποτελεσματικούς αντιδημάρχους. Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Άγγελος Αραμπατζής, το νέο “αίμα” στα κοινά του δήμου, απαντά στις ερωτήσεις του doxthi.gr για το σήμερα και το αύριο της πόλης των Αχαρνών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν ν΄ασχοληθείς με τα κοινά του δήμου Αχαρνών; Ήταν κάτι που το ήθελες πάντα;

Ανέκαθεν μου άρεσε η επικοινωνία με τον κόσμο. Μου άρεσε να προσφέρω, να δημιουργώ, να δίνω λύσεις. Αυτό είναι που με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά.

Μετά από δύο χρόνια σε θέσεις ευθύνης του δήμου, θεωρείς ότι έπραξες ορθά;

Αν και ο κόσμος είναι αυτός που θα με κρίνει για το έργο μου, η αλήθεια είναι ότι έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Έχω δουλέψει με πολλή όρεξη και πάντα πράττω με γνώμονα το κοινό καλό. Θεωρώ πως αυτή τη διετία έχουν γίνει πολλά πράγματα στον δήμο μας που δεν είχαν γίνει στο παρελθόν.

Προσωπικά η μεγάλη μου αγάπη είναι τα αδέσποτα και ήταν προσωπικό μου στοίχημα να βελτιώσω την κατάσταση που επικρατεί. Πρέπει να βοηθήσουμε τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί πάνω στο θέμα των αδέσποτων.

Αυτή η ευαισθησία και αγάπη για τα ζώα, έβγαλαν τον δήμο από μια δύσκολη θέση. Μίλα μας γι αυτή τη διαδρομή. Τι συνάντησες στην αρχή και που βρισκόμαστε σήμερα.

Όταν ανέλαβα την θέση του αντιδήμαρχου συνάντησα κυριολεκτικά ένα χάος στο θέμα των αδέσποτων. Νομίζω ότι οι προκάτοχοί μου δεν είχαν δώσει την πρέπουσα προσοχή σε αυτό το θέμα. Δεν αδικώ κανέναν…ίσως είναι θέμα άγνοιας,ίσως πολλοί πιστεύουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με τις ανάγκες των αδέσποτων την στιγμή που υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που μας χρειάζονται.

Για μένα όμως ποτέ δεν ήταν έτσι… ίσως ήταν θέμα ευαισθησίας, ίσως και ότι μεγάλωσα σε μια φιλόζωη οικογένεια… φτιάξαμε όχημα με σκοπό την περίθαλψη και την περισυλλογή αδέσποτων. Πλέον το τμήμα μας στελεχώνεται από άτομα κάθε γνώσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι και κυρίως με πολλή αγάπη για τα ζώα.

Καταφέραμε να κάνουμε συμβάσεις με γιατρούς για έκτακτα περιστατικά,συνεργαζόμαστε με το ΔΙΚΕΠΑΖ όπου είμαι και εκτελεστικό μέλος, έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 100 υιοθεσίες μέσα σε ένα χρόνο και πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις σε σχολεία για να ευαισθητοποιήσουμε το νέο αίμα της κοινωνίας -τα παιδιά.

Ο Δήμος Αχαρνών έμπρακτα και με πραγματική φροντίδα δίνει καθημερινά έναν αγώνα για να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει όλους μας, απέναντι στα αδέσποτα ζώα αλλά και να τιμήσει όλους τους φιλόζωους οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα.

Έχεις αναλάβει καθήκοντα σ’ ένα νευραλγικό πόστο της διοίκησης το οποίο και χρίζει ιδιαίτερων χειρισμών. Με ποιον τρόπο θ’ αφήσεις το στίγμα σου;

Μεγάλωσα κυριολεκτικά μέσα στην οικογενειακή μας επιχείρηση και κατανοώ απόλυτα τις ανάγκες των υπαλλήλων. Νομίζω ότι από εκεί ξεκινάνε όλα… κανείς δεν ξεκινάει το πρωί από το σπίτι του για χόμπι…όλοι κάτι έχουμε να προσφέρουμε και πραγματικά αυτό φροντίζω να το υπενθυμίζω καθημερινά στον εαυτό μου.

Ο σεβασμός προς αυτούς που εργάζονται είναι μεγάλο θέμα γιατί αν δεν προσφέρουν αυτοί, εγώ μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Προσπαθώ να χτίζω μια αμοιβαία σχέση εκτίμησης.

Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης. Μπορούν ν αλλάξουν τα πράγματα;

Ναι, πιστεύω ότι ο δήμος μας μπορεί να αλλάξει και ήδη έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα προς το καλύτερο. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες του δημάρχου και στην αγάπη του για την πόλη. Εκτιμώ, επίσης, όλους τους αντιδημάρχους γιατί όλοι αγωνίζονται για το καλύτερο, ο καθένας με τον τρόπο του από την θέση του.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -